Μόναχο: 12χρονη φέρεται να βασανίστηκε από συμμαθητές της

Γερμανία: 12χρονη φέρεται να βασανίστηκε από συμμαθητές της στο Μόναχο

Μια ομάδα μαθητριών στο Μόναχο φέρεται να κακοποίησε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι και βιντεοσκόπησε την πράξη. Το υπουργείο Παιδείας του Μονάχου κάνει λόγο για ένα σοκαριστικό περιστατικό. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Την τελευταία ημέρα του σχολείου πριν από τις διακοπές, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι στο Μόναχο φέρεται να κακοποιήθηκε από αρκετές συμμαθήτριες της και να βιντεοσκοπήθηκε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τμήματος εκπαίδευσης στο BR24, οι μαθητές συναντήθηκαν στο χώρο του σχολείου αφού έλαβαν τους βαθμούς τους, αλλά η επίθεση έλαβε χώρα στη συνέχεια έξω από το σχολείο.

Ο πατέρας ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου

Ο πατέρας του θύματος ήρθε στο σχολείο με την κόρη του και ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία κάλεσε όλες τις απαραίτητες αρχές.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος, που είχαν επιστρέψει από τις διακοπές, ανέλαβαν τη φροντίδα του κοριτσιού.

Το σχολείο είχε επίσης καλέσει τους αξιωματικούς νεολαίας της αστυνομίας, είπε.

“Βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες με τη διεύθυνση του σχολείου για να συζητήσουν την περαιτέρω διαδικασία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Εκτός από την αστυνομία, μια ομάδα παρέμβασης σε καταστάσεις κρίσης βρισκόταν επίσης στο σχολείο.

Οι ύποπτοι κύριοι δράστες ήταν επίσης στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους και μίλησαν με τη διεύθυνση του σχολείου.

Στους μαθητές αυτούς είχε αρχικά απαγορευτεί η είσοδος στο σχολείο.

Η πειθαρχική επιτροπή του σχολείου θα αποφασίσει για πιθανή αποβολή τους μετά τις διακοπές.

Οι φερόμενοι ως κύριοι δράστες είναι κορίτσια. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά αν τα αγόρια του ευρύτερου περιβάλλοντος εμπλέκονται με σχετικό τρόπο.

Όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung (SZ), σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας οι δράστες ήταν πιθανότατα έξι συνολικά. Πρέπει τώρα να ταυτοποιηθούν βάσει ενός βίντεο και της κατάθεσης του θύματος.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν επικίνδυνη σωματική βλάβη

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στη BR ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “tz”, το δωδεκάχρονο κορίτσι περικυκλώθηκε και ξυλοκοπήθηκε από κορίτσια κατά ένα έως δύο χρόνια μεγαλύτερά της. Φέρονται να της έσβησαν τσιγάρα στα χέρια και τα πόδια.

Η κακοποίηση βιντεοσκοπήθηκε με κινητά τηλέφωνα και η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει αποσπάσματα βίντεο.

Σύμφωνα με την SZ, οι δράστες βιντεοσκόπησαν το θύμα με τα δικά τους κινητά τηλέφωνα. Κάποιοι από τους φερόμενους ως δράστες είναι 14 ετών και άνω και συνεπώς ενήλικοι.

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε στην εφημερίδα ότι τα βασανιστήρια διήρκεσαν πάνω από δύο ώρες.

Ορισμένοι από τους δράστες προέρχονταν από δύσκολο περιβάλλον, αλλά δεν είχαν καταγγελθεί για βία μέχρι την Παρασκευή.

Συμμετείχαν επίσης παιδιά που ο ίδιος περιγράφει ως “τα καλά παιδιά της γειτονιάς”.

“Αυτό το επίπεδο βίας είναι απίστευτο”, δήλωσε ο διευθυντής στη SZ. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα θα έλεγε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα βίας στο σχολείο του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Παιδείας έκανε λόγο για ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Στο συγκεκριμένο Realschule, είπε, οι νέοι συνήθως αλληλεπιδρούν ειρηνικά μεταξύ τους.

“Αυτό το περιστατικό είναι μοναδικό στο είδος του και κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυμβεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, επισημαίνοντας ότι είχαν γίνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον ορθό χειρισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την προστασία των δεδομένων.

Παρ’ όλα αυτά, μια αιτία της σύγκρουσης προέκυψε πιθανότατα από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε γενικές γραμμές, οι συγκρούσεις μεταξύ των νέων “είναι πολυεπίπεδες από την άποψή μας και επηρεάζουν τους νέους όλων των κοινωνικών τάξεων, ιδίως επειδή πολύ συχνά έχουν τις αιτίες τους στα κοινωνικά δίκτυα, στον αποκλεισμό και στις προσβολές”, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του τμήματος εκπαίδευσης του Μονάχου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης