Τα νοσοκομεία της Γερμανίας κριτήριο για τα νέα μέτρα

Η “συχνότητα νοσηλείας” θα γίνει το νέο κριτήριο για τους κανόνες στη Γερμανία. Σύμφωνα με την καγκελάριο Μέρκελ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν σχετικά σήμερα. Ανάλογα με την τιμή, θα ισχύει είτε 2G, ειτε 2G plus ή αυστηρότεροι περιορισμοί σε εθνικό επίπεδο.

Οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων και η εκτελούσα χρέη καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησαν σε νέες οριακές τιμές για τα μέτρα στη Γερμανία.

Δεδομένου ότι το εύρος του δείκτη επίπτωσης μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων κυμαίνεται από 117 έως 911 και οι τιμές διπλασιάζονται κάθε 13 ημέρες, η λεγόμενη συχνότητα νοσηλείας πρόκειται να γίνει το νέο σημείο αναφοράς – δήλωσε η Μέρκελ στο Βερολίνο.

Το ποσοστό νοσηλείας είναι ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται σε νοσοκομεία ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών.
Μόνο τέσσερα ομόσπονδα κρατίδια – το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία, το Σάαρλαντ και το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν – βρίσκονται σήμερα κάτω από την πρώτη κρίσιμη τιμή του 3.

Ποσοστό νοσηλείας ανά ομόσπονδο κρατίδιο στη Γερμανία

 • Βάδη-Βυρτεμβέργη 5,68
 • Βαυαρία 8,65
 • Βερολίνο 3,0
 • Βρανδεμβούργο 3,52
 • Βρέμη 4,41
 • Αμβούργο 1,62
 • Έσση 4,80
 • Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία 5,96
 • Κάτω Σαξονία 2.32
 • Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία 4,08
 • Ρηνανία-Παλατινάτο 3,34
 • Saarland 2,64
 • Σαξονία 4,14
 • Σαξονία-Άνχαλτ 11,97
 • Σλέσβιχ-Χολστάιν 2,75
 • Θουριγγία 18,54

Νοσηλεία στη Γερμανία: Τρία κατώτατα όρια

Στην τιμή 3, θα ισχύει ο κανονισμός 2G (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες) σε εθνικό επίπεδο, και από την τιμή 6 και άνω, θα αντικατασταθεί από τον κανονισμό 2G plus. Οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες θα πρέπει τότε να υποβάλονται σε τεστ, εξήγησε η καγκελάριος.

Στην τιμή 9, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας συνδυασμός διαφόρων μέτρων – με την επιφύλαξη της έγκρισης των κρατικών κοινοβουλίων – “δηλαδή περιορισμοί επαφής και διάφοροι άλλοι περιορισμοί”.

Η Μέρκελ επανέλαβε ότι κατά τη γνώμη της ο κατάλογος των πιθανών μέτρων του τροποποιημένου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις δεν είναι επαρκής.

Αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν με την πάροδο του χρόνου. Τώρα, είπε, είναι σημαντικό να ενεργούμε γρήγορα και με συνέπεια – και να παρατηρούμε μόνιμα ποιοι περιορισμοί έχουν αποτέλεσμα.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία πρέπει να σταματήσει γρήγορα την εκθετική αύξηση των λοιμώξεων. “Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση”.

Η χώρα θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη θέση “εάν τα κενά στον εμβολιασμό δεν ήταν τόσο μεγάλα”, δήλωσε η πολιτικός του CDU. Πολλά μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητα εάν περισσότεροι άνθρωποι είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν. Έκανε έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

27 εκατομμύρια αναμνηστικοί εμβολιασμοί σε σύντομο χρονικό διάστημα

Η κυβέρνηση θέλει να “εντείνει και πάλι την εκστρατεία εμβολιασμού και να συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο για τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολιασμού”.

Κατά συνέπεια, πρέπει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δυνατότητες για να εξασφαλιστούν 27 εκατομμύρια αναμνηστικοί εμβολιασμοί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων έχουν δεσμευτεί να κάνουν σε όλους μια προσφορά”, τόνισε η Μέρκελ. “Αυτό θα απαιτήσει πραγματικά μεγάλη προσπάθεια”.

3G στο χώρο εργασίας στη Γερμανία

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την ανάγκη για εφαρμογή του κανονισμού 3G στους χώρους εργασίας: απαιτείται ομοσπονδιακή απαίτηση “να επιτρέπεται να εργάζονται εκεί μόνο άτομα που έχουν αναρρώσει, εμβολιαστεί ή υποβληθεί σε τεστ”.

Η συμμόρφωση με αυτόν τον κανονισμό 3G θα πρέπει να παρακολουθείται και να τεκμηριώνεται από τον εργοδότη σε καθημερινή βάση.

Για το σκοπό αυτό, όλοι οι εργοδότες πρέπει επίσης να έχουν αντίστοιχα δικαιώματα πληροφόρησης έναντι των εργαζομένων. “Όταν δεν υπάρχουν λειτουργικοί λόγοι που να οδηγούν στο αντίθετο, θα πρέπει να είναι δυνατή η τηλεργασία (home office).”

3G σε λεωφορεία και τρένα στη Γερμανία

Ο κανόνας 3G θα ισχύει επίσης στα λεωφορεία, τον προαστιακό και τον υπόγειο σιδηρόδρομο, καθώς και στα περιφερειακά και υπεραστικά τρένα.

“Εάν οι επιβάτες δεν έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό 24ωρου αρνητικού γρήγορου τεστ κορωνοϊού όταν χρησιμοποιούν κάποιο μεταφορικό μέσο.”

Οι κυβερνήσεις θέλουν τον υποχρεωτικό επαγγελματικό εμβολιασμό

Η Μέρκελ χαρακτήρισε το αίτημα για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε ορισμένους κλάδους ως “αίτημα των ομόσπονδων κρατιδίων”.

Αυτό γίνεται για την καλύτερη προστασία των ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων, όπως αναφέρεται στο έγγραφο του ψηφίσματος: “Τα ομόσπονδα κρατίδια θεωρούν απαραίτητο όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις εγκαταστάσεις για την υποστήριξη της ένταξης, καθώς και στους οίκους ευγηρίας και στις κινητές υπηρεσίες φροντίδας, να είναι υποχρεωμένοι να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού”. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να το εφαρμόσει το συντομότερο δυνατό.

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.