Οι Βαυαροί σβήνουν τα φώτα σε πόλεις – δήμους και χωριά

Νέοι κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας ισχύουν από χθες. Τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια δεν θα φωτίζονται πλέον, σύμφωνα με μέρος της απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Οι πόλεις και οι δήμοι της Βαυαρίας έσβησαν νωρίτερα τα φώτα σε πολλά μέρη.

Τέρμα ο φωτισμός μνημείων, ορόσημων και δημόσιων κτιρίων στη Βαυαρία. Ορισμένες βαυαρικές πόλεις και δήμοι έχουν ήδη σβήσει τα φώτα νωρίτερα από ό,τι αποφάσισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Το κάστρο και το τείχος της Νυρεμβέργης, για παράδειγμα, έχουν σβήσει τα φώτα εδώ και εβδομάδες. Ορισμένοι βαυαρικοί δήμοι έχουν σβήσει ακόμη και τον φωτισμό των δρόμων, όπως στο Erlenbach στην Κάτω Φραγκονία. Στο Άουγκσμπουργκ, επίσης, έχει ανασταλεί ο φωτισμός των προσόψεων των μνημείων και των ιστορικών κτιρίων.

Ακόμη και η απενεργοποίηση των φωτεινών σηματοδοτών τη νύχτα εξετάζεται, λέει η δήμαρχος του Άουγκσμπουργκ Eva Weber. Το ζητούμενο τώρα, λέει, είναι να αποκτήσει ο πληθυσμός το καλοκαίρι τη διάθεση ότι οι καιροί δεν είναι φυσιολογικοί αυτή τη στιγμή και ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούμε για την εξοικονόμηση ενέργειας. “Τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως”, δήλωσε ο δήμαρχος του Άουγκσμπουργκ.

Το κάστρο της Νυρεμβέργης και το κάστρο Neuschwanstein δεν λάμπουν πλέον

Η τουριστική περιοχή γύρω από το Füssen θέλει να δώσει το παράδειγμα και ταυτόχρονα να εξοικονομήσει ενέργεια. Το πιο γνωστό κάστρο της Βαυαρίας, το κάστρο Neuschwanstein στο Ostallgäu, έχει “αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας” τη νύχτα εδώ και αρκετό καιρό. Εκεί, καθώς και στο γειτονικό κάστρο Hohenschwangau, ο εξωτερικός φωτισμός έχει σβήσει για τέσσερις εβδομάδες. Το δημοτικό συμβούλιο του Schwangau είχε αποφασίσει σχετικά.

Αεροδρόμιο Μονάχου: Χιλιάδες φώτα είναι σβηστά

Το αεροδρόμιο του Μονάχου θέλει επίσης να μειώσει την ενέργεια και έχει ήδη απενεργοποιήσει τον πολύχρωμο φωτισμό της οροφής πάνω από το Φόρουμ του Κέντρου Αεροδρομίου του Μονάχου.

Συνολικά 7.000 σημεία φωτισμού έχουν ήδη απενεργοποιηθεί στους χώρους του αεροδρομίου, αναφέρει το αεροδρόμιο του Μονάχου. Αυτό αντιστοιχεί στην κατανάλωση περίπου 850 νοικοκυριών. Το μεγάλο λογότυπο “Μ” στους δρόμους πρόσβασης θα απενεργοποιηθεί επίσης προς το παρόν.

Βαυαρική Ένωση Δήμων: Μαζί μέσα από την ενεργειακή κρίση

Για τις περισσότερες πόλεις και δήμους είναι αυτονόητο να βοηθούν στην ενεργειακή κρίση, λέει η Juliane Thimet, αναπληρώτρια διευθύντρια της Ένωσης Δήμων της Βαυαρίας. Ωστόσο, η κατάσταση δυσκολεύει όταν πρόκειται για τον φωτισμό των δρόμων. Το θέμα εδώ είναι η υποχρέωση διασφάλισης της οδικής ασφάλειας.

Αυτό είναι θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάθε τοπικό συμβούλιο, κάθε δημοτικό συμβούλιο, πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία, λέει η δικηγόρος Juliane Thimet.

Από τη μία πλευρά, πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας και από την άλλη, δεν πρέπει να πρόκειται μόνο για όμορφους δρόμους. Ο φωτισμός πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από άποψη ενέργειας.

Ο εθνικός κανονισμός για την εξοικονόμηση ενέργειας ισχύει αρχικά για έξι μήνες, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η περίοδος των Χριστουγέννων δεν θα είναι φέτος τόσο έντονα φωτισμένη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.