Περιορισμοί επαφής: Τι ισχύει από αύριο στη Βαυαρία (28.12)

Από τις 28.12.2021 θα ισχύουν αυστηρότεροι περιορισμοί επαφής, και για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα. Συνοψίσαμε εδώ ποιοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, 28.12.2021:

Στη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών στις 21.12.2021, οι πρωθυπουργοί των ομόσπονδων κρατιδίων αποφάσισαν την περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών επαφών. Το διάταγμα που τροποποιεί το δέκατο πέμπτο βαυαρικό διάταγμα περί μέτρων προστασίας από λοιμώξεις θα τεθεί σε ισχύ στις 28.12.2021.

Τι ισχύει από αύριο στη Βαυαρία (28.12);

  • Το πολύ δέκα άτομα θα επιτρέπονται σε ιδιωτικές συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν αποκλειστικά εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα.
  • Τα παιδιά κάτω των 14 ετών εξαιρούνται από τους περιορισμούς επαφής.
  • Η απαγόρευση των θεατών ισχύει επίσης για μεγάλες πολιτιστικές και παρόμοιες εκδηλώσεις.
  • Στο μέλλον, οι εκδηλώσεις χορού θα απαγορεύονται και εκτός των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ, εκτός αν πρόκειται για αθλητικές εκδηλώσεις.

Τι θα ισχύει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Βαυαρία;

  • Τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα μπορούν να συναντηθούν με το πολύ δέκα άτομα.
  • Από τη στιγμή που ένα ανεμβολίαστο άτομο είναι παρόν, ισχύουν οι περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους.
  • Στη συνέχεια, οι συναντήσεις είναι δυνατές μόνο με μέλη του δικού σας νοικοκυριού και το πολύ δύο άλλα άτομα από άλλο νοικοκυριό – ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.
  • Στις 14 Δεκεμβρίου 2021 αποφασίστηκε η κατάργηση του περιορισμένου ωραρίου λειτουργίας στα εστιατόρια (10 μ.μ. έως 5 π.μ.) για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
  • Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ισχύει η απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη Βαυαρία. Οι περιφερειακές διοικητικές αρχές πρέπει να καθορίσουν τις περιοχές που επηρεάζονται.
  • Στις 2 Δεκεμβρίου 2021, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν να απαγορεύσουν την πώληση πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.