Ποια πόλη έχει τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία;

Κατάταξη τοπικών μεταφορών: Ψηφίστηκε η πόλη με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία – Το Ανόβερο στην πρώτη θέση…

Το Ανόβερο ψηφίστηκε από ταξιδιωτική πύλη ως η πόλη με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία. Άλλες μεγάλες πόλεις τα πήγαν σημαντικά χειρότερα.

Η ταξιδιωτική πύλη “Tripz” εξέτασε προσεκτικά τις 25 μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας και ψήφισε το Ανόβερο, μαζί με την Καρλσρούη, στην πρώτη θέση για τις δημόσιες συγκοινωνίες (ÖPNV).

Και οι δύο πόλεις έλαβαν κορυφαία βαθμολογία με 61 από τους 70 δυνατούς βαθμούς. Μια διάκριση για τις εταιρείες μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή του Ανόβερου (GVH).

Τόσο το Ανόβερο όσο και η Καρλσρούη έλαβαν υψηλή βαθμολογία για τις γρήγορες συνδέσεις και τον χαμηλό αριθμό αλλαγών που απαιτούνται για να μεταβεί κανείς από το βορρά στο νότο και από τη δύση στην ανατολή.

Το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Ανόβερου περιλαμβάνει την Üstra, την Regiobus και επίσης το S-Bahn Hannover. Συνολικά 62 γραμμές αποτελούν μέρος του δικτύου μεταφορών στην περιοχή του Ανόβερου.

Επομένως, οι ταξιδιώτες χρειάζονται περίπου 135 λεπτά για τη διαδρομή από βορρά προς νότο και περίπου 79 λεπτά για τη σύνδεση από δυτικά προς ανατολικά, κάτι που σύμφωνα με τους δημιουργούς του “Tripz” αποτελεί μια καλή αναλογία χρόνου εντός της περιοχής της πόλης των 204 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Κατάταξη τοπικών μεταφορών: πώς τα πήγαν οι άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας;

Μια μελέτη εξέτασε τρεις κατηγορίες: Πρώτον, τον αριθμό των διαθέσιμων μέσων μεταφοράς, όπως τα υπόγεια και προαστιακά τρένα, τα λεωφορεία, τα τραμ ή τα πορθμεία, δεύτερον, τον συνολικό αριθμό των γραμμών εντός μιας πόλης και, τέλος, την ταχύτητα σε σχέση με το μέγεθος της πόλης.

Η Νυρεμβέργη κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από το Ανόβερο και την Καρλσρούη. Η Βόννη ήρθε τρίτη, ακολουθούμενη από τη Στουτγάρδη και το Μανχάιμ.

Το Μόναχο πέτυχε ακόμη μονοψήφια θέση με την ένατη θέση, ενώ οι Χανσεατικές πόλεις της Βρέμης (15) και του Αμβούργου (19) τα πήγαν πολύ χειρότερα.

Η πρωτεύουσα Βερολίνο κατέλαβε την 20ή θέση.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης