Που μπορείτε να κάνετε γυμνή πεζοπορία στη Γερμανία;

Ζήστε τη φύση με όλες σας τις αισθήσεις, χωρίς να σας ενοχλεί η ενδυμασία. Αυτό υπόσχονται οι “φίλοι” της κουλτούρας του γυμνισμού. Υπάρχουν πλέον δύο επίσημες διαδρομές πεζοπορίας για γυμνούς στη Γερμανία.

Ο γυμνισμός έχει μακρά παράδοση στη Γερμανία. Η πρώτη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε ήδη από τον 19ο αιώνα.

Έκτοτε, ο τρόπος ζωής έχει βρει πολλούς οπαδούς. Ωστόσο, όποιος πίστευε ότι ο γυμνισμός περιοριζόταν σε ορισμένα τμήματα της παραλίας κάνει μεγάλο λάθος.

Στη Γερμανία υπάρχουν ήδη εδώ και αρκετά χρόνια ορισμένες πεζοπορικές διαδρομές, ειδικά για γυμνούς ανθρώπους.

Εκεί μπορείτε να περπατήσετε στη φύση μόνοι ή σε ομάδες με στολή “Αδάμ ή Εύας” και να απολαύσετε πραγματικά το περιβάλλον με όλες σας τις αισθήσεις.

Όσο παράξενο κι αν αυτό ακούγεται σε πολλούς, η ιδέα πίσω από τον γυμνισμό είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή.

Σύμφωνα με τον Γερμανικό Σύλλογο για την Ελεύθερη Κουλτούρα Σώματος, η εστίαση είναι στην ανάγκη για αρμονία με τη φύση.

Τα μέλη συχνά βρίσκουν ενοχλητικά τα βρεγμένα μαγιό ή τις ιδρωμένες αθλητικές μπλούζες, γι’ αυτό και προτιμούν να κυκλοφορούν γυμνοί.

Δύο επίσημες γυμνές διαδρομές

Αν έχετε περιέργεια και θα θέλατε να βγάλετε τα ρούχα στην επόμενη πεζοπορία σας, οι λεγόμενες διαδρομές γυμνιστών είναι ακριβώς το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Υπάρχουν δύο από αυτά στη Γερμανία που είναι επίσημα αναγνωρισμένα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naturistenweg.de, η Harzer Naturistenstieg είναι μία από αυτές. Βρίσκεται κοντά στη Wippra στο ανατολικό Harz και άνοιξε το 2010.

Έχει συνολικό μήκος 13 χιλιόμετρα. Το περιοδικό Travelbook αναφέρει ότι μόνο φυσιολάτρες χρησιμοποιούν αυτό το μονοπάτι.

Το άλλο μονοπάτι βρίσκεται στο Lüneburg Heath, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Αμβούργου. Το Naturist Trail Undeloh εμπνέει γυμνούς ή μη ανθρώπους από το 2012. Το μονοπάτι έχει μήκος 10 χιλιομέτρων.

Και τα δύο μονοπάτια είναι καλά σηματοδοτημένα, αλλά αν χαθείτε, το naturistenweg.de σας συμβουλεύει να φορέσετε κάτι για να αποφύγετε τα προβλήματα.

Στο Glüsingen κοντά στην Κάτω Σαξονία υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή γυμνιστών.

Δεν είναι επίσημα εγκεκριμένη, αλλά κανείς δεν έχει ενοχληθεί από γυμνιστές στο δάσος για πάνω από 80 χρόνια. Εκεί υπάρχει ένα κάμπινγκ με πολλές θέσεις για τροχόσπιτα ή σκηνές.

Στην παρακείμενη δασική περιοχή, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορίες πέντε έως 25 χιλιομέτρων και να απολαύσουν στο έπακρο την κουλτούρα της γυμνότητας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.