Έρευνα: Το 8% των Γερμανών επιθυμεί επαναφορά της μοναρχίας

Χωρίς μοναρχία για πάνω από 100 χρόνια, μια νέα έρευνα αποκάλυψε ότι μια μειοψηφία Γερμανών ονειρεύονται να γίνουν και πάλι βασιλικοί υπήκοοι.

Η μειοψηφία των Γερμανών θέλει βασιλιά ή βασίλισσα

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ επανέφερε στο προσκήνιο ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της μοναρχίας σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Τώρα, στην ομοσπονδιακή δημοκρατία, μια χώρα που δεν έχει βασιλιά για πάνω από 100 χρόνια, μια αντιπροσωπευτική έρευνα του Stern αποκάλυψε ότι λίγοι Γερμανοί επιθυμούν την αναγέννηση της βασιλείας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 8% του πληθυσμού θα ήθελε να δει έναν μακρινο διάδοχο του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’.

Ο τελευταίος βασιλιάς της Γερμανίας παραιτήθηκε την Schicksalstag (Ημέρα της Μοίρας) το 1918, ρίχνοντας τη γερμανική αυτοκρατορία, καθώς η επανάσταση του Νοεμβρίου διογκώθηκε και ο ίδιος έφυγε στην Ολλανδία για να ζήσει στην εξορία μέχρι το θάνατό του.

Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί από το 9% από το 2015, όταν διεξήχθη η τελευταία έρευνα.

Το 14% των ψηφοφόρων του AfD επιθυμεί μια βασιλική οικογένεια

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μοναρχικές τάσεις στη Γερμανία είναι διαφοροποιημένες μεταξύ των ψηφοφόρων.

Μεταξύ των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι ψήφισαν Πράσινους, μόνο το 3 τοις εκατό τάσσεται υπέρ της επαναφοράς βασιλικής οικογένειας στη Γερμανία.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του AfD, ωστόσο, το 14% τάσσεται υπέρ και μεταξύ των “δεξιών ψηφοφόρων”, το 15% υποστηρίζει την ιδέα.

Ο ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του AfD για την αποκατάσταση της γερμανικής μοναρχίας θα μπορούσε να προβλεφθεί με βάση τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2022, όταν η γερμανική αστυνομία απέτρεψε σχέδιο πραξικοπήματος για την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μεταξύ των 25 ατόμων που συνελήφθησαν σε σχέση με το σχέδιο Reichsbürger ήταν η πρώην δικαστής και πολιτικός του AfD Birgit Malsack-Winkemann.

Σε μια επιστολή του 2020 που θα μοιραζόταν σε μια γερμανική ομάδα QAnon στο Telegram, η Malsack-Winkelmann και άλλα μέλη του Reichsbürger εξηγούσαν πώς το κίνημα σχεδίαζε να εγκαθιδρύσει τον Georg Friedrich Prince of Prussia ως επικεφαλής της λεγόμενης ομοσπονδιακής δημοκρατίας 2.0, “μια μοναρχία στο έλεος των συμμάχων της”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης