Γαλλία: Πρόστιμα σε καταστήματα και εστιατόρια που σπαταλούν ενέργεια

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης λαμβάνει η κυβέρνηση των Παρισίων ξεκινώντας από τα καταστήματα που διαθέτουν air condition .

Σε δηλώσεις της στην γαλλική εφημερίδα «Journal du Dimanche» (JDD), η υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας, Ανιές Πανιέ- Ρουνασέρ ανακοίνωσε την έκδοση διαταγμάτων, που θα υποχρεώνουν τα καταστήματα με κλιματισμό να κλείνουν τις πόρτες τους.

Παράλληλα, θα μειωθούν οι φωτεινές διαφημίσεις τις πρώτες πρωινές ώρες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Τις επόμενες ημέρες θα εκδώσω δύο διατάγματα», δήλωσε η υπουργός επισημαίνοντας ότι :

«Το πρώτο θα γενικεύει την απαγόρευση φωτεινών διαφημίσεων, ανεξαρτήτως του μεγέθους της πόλης, από τη μία τα ξημερώματα έως και τις έξι το πρωί, με εξαίρεση τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Το δεύτερο θα απαγορεύει στα καταστήματα να έχουν ανοικτές τις πόρτες όταν θα λειτουργεί ο κλιματισμός και η θέρμανση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός στη εφημερίδα «Journal du Dimanche».

Το να είναι ανοικτές οι πόρτες, σημαίνει «20% περισσότερη κατανάλωση … κι αυτό είναι παράλογο», τόνισε.

Πόλεις όπως, η Λυών, η Μπεζανσόν και το Παρίσι έχουν εκδώσει δημοτικές αποφάσεις από τα μέσα του Ιουλίου, όταν η Γαλλία επλήγη από το κύμα καύσωνα, σύμφωνα με τις οποίες τα κλιματιζόμενα καταστήματα υποχρεούνται να κλείνουν τις πόρτες τους, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμο.

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να γενικεύσει την απαγόρευση σε ολόκληρη την χώρα, με προβλεπόμενο πρόστιμο τα 750 ευρώ. Αρχικά όμως η προσπάθεια των αρχών θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των ιδιοκτητών των καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέχρι σήμερα, απαγορεύεται η φωτεινή διαφήμιση τις πρώτες πρωινές ώρες σε πόλεις με πληθυσμό μικρότερο των 800.000 κατοίκων.

Σε μεγαλύτερες πόλεις, οι κανόνες εξαρτώνται από το τοπικό ρυθμιστικό πλαίσιο.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.