Σ.Ι.Ν.Α Υγείας στη Βαυαρία κατά του εμβολιασμού στα φαρμακεία

Σύλλογος Ιατρών Νόμιμης Ασφάλισης Υγείας στη Βαυαρία κατά του εμβολιασμού στα φαρμακεία στη Γερμανία

Προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός στη Γερμανία, οι υπουργοί υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων πιστεύουν ότι στο μέλλον θα πρέπει να συμμετέχουν και τα φαρμακεία και οι οδοντίατροι.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει κληθεί να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο γι’ αυτό, είχε δηλώσει ο πρόεδρος των επικεφαλής των υπουργείων, Κλάους Χόλετσεκ από τη Βαυαρία, στο Μόναχο τη Δευτέρα μετά από μια διάσκεψη.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Ιατρών Κρατικών Ασφαλίσεων Υγείας της Βαυαρίας (KVB) αντιτάχθηκε στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία.

“Οκτώ εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά και πάνω από 150.000 σε ένα Σαββατοκύριακο αποδεικνύουν εντυπωσιακά τη συνεχιζόμενη μεγάλη δέσμευση των βαυαρικών ιατρείων στον αγώνα κατά της πανδημίας”, αναφέρει ανακοίνωση της KVB.

“Θα μπορούσαν να είναι πολλοί περισσότεροι, αν η διανομή των εμβολίων από το αρμόδιο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας προχωρούσε επιτέλους με ομαλό τρόπο – δηλαδή χωρίς ποσοστώσεις και βραχυπρόθεσμες αλλαγές εμβολίων.

Από την άλλη πλευρά, η συζήτηση για το αν οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται και στα φαρμακεία είναι περιττή”.

Εάν τα ιατρεία και τα κέντρα εμβολιασμού λάβουν επαρκή ποσότητα εμβολίου, είναι σε θέση να προωθήσουν περαιτέρω την εκστρατεία εμβολιασμού.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.