Τι αλλάζει τον Δεκέμβριο του 2021 στη Γερμανία;

Γρήγορο διαδίκτυο, ελάχιστες περίοδοι συμβολαίου και επιδόματα για τον Δεκέμβριο του 2021 στη Γερμανία: στο τέλος του έτους, οι καταναλωτές θα δουν μια σειρά από αλλαγές. Ειδικά στην περίπτωση των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου, αυτό πρόκειται να είναι πολύ ευχάριστο για πολλούς.

Το router δεν λειτουργεί, η σύνδεση με την τηλεόραση δεν είναι δυνατή – ή δεν υπάρχει καθόλου δίκτυο στο νέο σπίτι. Όποιος έχει μετακομίσει, γνωρίζει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια νέα σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με έρευνα των Κέντρων Καταναλωτών, ένας στους πέντε Γερμανούς αντιμετωπίζει προβλήματα με την αλλαγή από έναν πάροχο διαδικτύου σε άλλον.

Ο ανανεωμένος νόμος για τις τηλεπικοινωνίες (TKG) υποτίθεται ότι θα έθετε τέλος στα προβλήματα αυτά. Το Βαυαρικό Κέντρο Καταναλωτών εκφράζει την ικανοποίησή του για την τροπολογία αυτή.

“Ο νομοθέτης ενήργησε πραγματικά σωστά και όχι μόνο εντόπισε τα προβλήματα, αλλά έφερε και λύσεις”, δήλωσε ο Nikolaus Stumpf από το Κέντρο Συμβουλευτικής Καταναλωτών Βαυαρίας.

Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση διακοπής στη Γερμανία

Για παράδειγμα, υπάρχει η ελάχιστη περίοδος σύμβασης των 24 μηνών. Μέχρι τώρα, οι πάροχοι παρέτειναν τη σύμβαση για ένα ακόμη έτος χωρίς προειδοποίηση.

Με την τροποποίηση του TKG, αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Από τον Δεκέμβριο και μετά, από τον 25ο μήνα και μετά θα ισχύει μηνιαία περίοδος προειδοποίησης με προθεσμία ενός μηνός.

Ή την αποζημίωση σε περίπτωση σφαλμάτων: Εάν το διαδίκτυο δεν λειτουργεί σωστά ή καθόλου, οι καταναλωτές εξαρτιούνταν προηγουμένως από την καλή θέληση του παρόχου. Τώρα υπάρχουν πολύ σαφείς κανονισμοί σχετικά με αυτό.

Από την τρίτη ημέρα και μετά, πρέπει να επιστρέφονται τουλάχιστον πέντε ευρώ και το πολύ το 20% του μηνιαίου τέλους για κάθε ημέρα διακοπής. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων προτίθεται να διαθέσει το αντίστοιχο λογισμικό μέτρησης στο άμεσο μέλλον.

Υποχρεωτικές συμβουλές σχετικά με το καλύτερο τιμολόγιο στη Γερμανία

Για τους μακροχρόνιους πελάτες, οι νέες και κυρίως οι υποχρεωτικές συμβουλές τιμολόγησης θα είναι πολύτιμες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο TKG ορίζει πλέον ότι οι πελάτες πρέπει να ενημερώνονται για το καλύτερο δυνατό τιμολόγιο γι’ αυτούς στο τέλος κάθε έτους σύμβασης.

Αυτό σημαίνει ότι, κατά κανόνα, είτε θα τους προσφέρονται περισσότερες υπηρεσίες στην ίδια τιμή είτε οι ίδιες υπηρεσίες με λιγότερα χρήματα.

Υπάρχει επίσης δικαίωμα στο γρήγορο διαδίκτυο, αλλά εδώ τα κέντρα καταναλωτών δεν είναι απολύτως ικανοποιημένα.

Αφενός, επειδή μέχρι στιγμής ο νόμος δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς η σύνδεση στο διαδίκτυο θεωρείται “γρήγορη”.

Και δεύτερον, επειδή δεν είναι σαφές πώς ακριβώς μπορεί να επιβληθεί αυτό το δικαίωμα. Ο Nikolaus Stumpf από το κέντρο συμβουλών καταναλωτών εξακολουθεί να ελπίζει σε βελτιώσεις από τον νομοθέτη.

Δεκέμβριο του 2021 στη Γερμανία
Δεκέμβριο του 2021 στη Γερμανία

Άλλες αλλαγές στη Γερμανία

Εκπαιδευτικό επίδομα στη Γερμανία: Όσοι σχεδιάζουν περαιτέρω εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εκπαιδευτικό επίδομα μέχρι το τέλος του έτους.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας επέκτεινε και διεύρυνε το πρόγραμμα μετά την πανδημία. Δικαιούχοι είναι όσοι εργάζονται τουλάχιστον 15 ώρες την εβδομάδα και έχουν το πολύ 20.000 ευρώ δικό τους φορολογητέο εισόδημα.

Η χρηματοδότηση παρέχεται για το 50 τοις εκατό του κόστους και με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ.

Überbrückungshilfe III Plus: Μέχρι το τέλος του έτους, οι επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από όλους τους τομείς μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οικονομική στήριξη από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας.

Η ίδια η αίτηση πρέπει να υποβληθεί από τους λεγόμενους “τρίτους εξεταστές”, δηλαδή συνήθως λογιστές ή φορολογικούς συμβούλους.

Όλοι όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση έκτακτης βοήθειας κορωνοϊού, λαμβάνουν γρήγορα και χωρίς προβλήματα προκαταβολές ύψους 50 τοις εκατό της αιτούμενης βοήθειας (μέγιστο ποσό 100.000 ευρώ ανά μήνα και έως 600.000 ευρώ συνολικά).

Νέα χαρακτηριστικά του P-Konto: Ο λογαριασμός προστασίας κατάσχεσης για τους οφειλέτες είναι κάπως καλύτερα προστατευμένος. Οι αφερέγγυοι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό για τον οποίο εγγυάται ο σύνδικος αφερεγγυότητας.

Από τον Δεκέμβριο και μετά, ο λογαριασμός αυτός θα μπορεί να έχει λίγο περισσότερα χρήματα από ό,τι πριν.

Επιπλέον, θα είναι ευκολότερη η μεταφορά του πιστωτικού υπολοίπου από τον ένα μήνα στον άλλο. Και δεν μπορούν να προσαρτηθούν άλλα στοιχεία που είτε εξυπηρετούν την άσκηση της θρησκείας είτε την εκπλήρωση των δημόσιων καθηκόντων.

Δεκέμβριο του 2021 στη Γερμανία

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.