Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι σχολικές παραδόσεις στη Γερμανία

Οι μαθητές στη Γερμανία ξεκινούν το σχολείο ή επιστρέφουν στην τάξη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αναλύουμε τις σημαντικές ημερομηνίες καθώς και την κουλτούρα και το λεξιλόγιο που πρέπει να γνωρίζετε.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα στη Γερμανία;

Οι γονείς ανασαίνουν με ανακούφιση σε όλη τη Γερμανία. Ναι, ήρθε η ώρα τα παιδιά και οι νέοι να επιστρέψουν στην τάξη.

Στη Γερμανία, περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια παιδιά και νέοι φοιτούν σε σχολεία.

Σε ορισμένα γερμανικά κρατίδια, όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, οι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στην τάξη.

Στην Έσση, τη Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σάαρλαντ, τα σχολεία ξεκινούν και πάλι στις 5 Σεπτεμβρίου. Στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Σεπτεμβρίου στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και στις 13 στη Βαυαρία .

Αυτό σημαίνει ότι οι όλοι μαθητές σε ολόκληρη τη Γερμανία θα επιστρέψουν σύντομα στις τάξεις τους, έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά.

Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι σχολικές παραδόσεις στη Γερμανία;
Πότε ξεκινούν τα μαθήματα στη Γερμανία; | By kunertus

Τύποι σχολείων στον γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα

Τα παιδιά στη Γερμανία φοιτούν πρώτα σε ένα Grundschule, το οποίο έχει ένα ευρύ γενικό πρόγραμμα μαθημάτων. Είναι παρόμοιο με ένα δημοτικό σχολείο.

Ξεκινώντας το πέμπτο έτος – λαμβάνοντας υπόψιν κατά κύριο λόγο τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και την τελική γνώμη των γονέων – τα παιδιά μπορούν να πάνε σε Hauptschule ή Realschule (σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Σε αυτούς τους δύο τύπους σχολείων τα παιδιά παρακολουθούν επαγγελματικά μαθήματα σε συνδυασμό με επαγγελματική κατάρτιση.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να φοιτήσουν σε ένα Gymnasium, το οποίο είναι περισσότερο ακαδημαϊκά προσανατολισμένο και προετοιμάζει τα παιδιά για το Abitur (απολυτήριο που οδηγεί σε πανεπιστημιακές σπουδές).

Σχολικές αργίες και διακοπές στη Γερμανία

Κάθε ένα από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας είναι υπεύθυνο για το σχολικό ημερολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι οι σχολικές αργίες διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

Οι σχολικές αργίες περιλαμβάνουν:

  • Φθινοπωρινές διακοπές – Herbstferien
  • Χριστουγεννιάτικες διακοπές – Weihnachtsferien
  • Χειμερινές διακοπές – Winterferien
  • Πασχαλινές διακοπές – Osterferien
  • Πεντηκοστή ή Του Αγίου Πνεύματος- Pfingstferien
  • Καλοκαιρινές διακοπές – Sommerferien

Για να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες διακοπών σε όλα τα γερμανικά κρατίδια, δείτε αυτό το ημερολόγιο.

Η παράδοση γύρω από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Γερμανίας

Η έναρξη του σχολείου είναι μεγάλη υπόθεση στη Γερμανία. Και μπορεί να εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι συνήθως γίνεται Σάββατο.

Οι νέοι ξεκινούν για την ημέρα εγγραφής τους, γνωστή ως Einschulung, μαζί με τους γονείς τους. Είναι μια ημέρα γιορτής που συχνά συνεχίζεται με τις οικογένειες να γευματίζουν και να κάνουν πάρτι το απόγευμα μετά το τέλος της επίσημης τελετής.

Επίσης την ημέρα της Einschulung, οι νέοι παίρνουν δώρο το δικό τους Schultüte (σχολικό χωνί με δώρα και γλυκίσματα για τα πρωτάκια).

Οι γονείς γεμίζουν αυτές τις τσάντες που έχουν σχήμα κώνου ή πυραμίδας με τεράστιες ποσότητες γλυκών και άλλων λιχουδιών για να γιορτάσουν την έναρξη του σχολείου.

Μερικές φορές η τσάντα αυτή είναι γνωστή ως Zuckertüte (σακούλα ζάχαρης).

Αυτή η παράδοση λέγεται ότι χρονολογείται από τις αρχές του 1800 στη Σαξονία και τη Θουριγγία. Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες πόλεις, εξαπλώθηκε γρήγορα, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της σχολικής εγγραφής σε όλη τη Γερμανία.

Για πολλούς Γερμανούς, αυτοί οι κώνοι αποτελούν σημαντικό σύμβολο της έναρξης του σχολείου και της εισόδου σε μια νέα φάση της ζωής.

Η παράδοση του Schultüte στη Γερμανία | By anncapictures

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.