Σημεία στο Φλένσμπουργκ: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραβάτες;

Αν περάσετε με κόκκινο ή οδηγείτε πολύ γρήγορα στη Γερμανία, θα συγκεντρώσετε πόντους. Μπορείτε να μάθετε πώς να ελέγξετε τους πόντους σας στο Φλένσμπουργκ και πόσους πόντους επιτρέπεται να έχετε εδώ.

  • 8 βαθμοί: Αφαίρεση άδειας οδήγησης
  • Δωρεάν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των σημείων
  • Οι πόντοι μπορούν να μειωθούν ενεργά

Δεν οδηγούν σε πόντους όλα τα τροχαία αδικήματα. Καταχωρούνται μόνο οι διοικητικές παραβάσεις ή οι παραβάσεις της οδικής κυκλοφορίας που απαριθμούνται στο παράρτημα 13 του διατάγματος για την άδεια οδήγησης.

Πώς μπορούν να αναζητηθούν σημεία στο Flensburg;

Ο καθένας δικαιούται δωρεάν πληροφορίες από το μητρώο ικανοτήτων οδήγησης. Εάν διαθέτετε το νέο δελτίο ταυτότητας (που εκδόθηκε μετά την 1.11.2010) με λειτουργία ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, μπορείτε επίσης να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση.

Εναλλακτικά, η αίτηση μπορεί επίσης να υποβληθεί γραπτώς μέσω ταχυδρομείου. Δεν είναι δυνατή η παροχή πληροφοριών μέσω τηλεφώνου ή φαξ.

Πρέπει να αποδείξετε την ταυτότητά σας είτε με επίσημη βεβαίωση της υπογραφής σας είτε με ευανάγνωστο αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας (εμπρός και πίσω).

Πόσοι βαθμοί υπάρχουν για τις παραβάσεις της οδικής κυκλοφορίας;

Ένας βαθμός απονέμεται για διοικητικές παραβάσεις, δύο βαθμοί απονέμονται για σοβαρές διοικητικές παραβάσεις με κανονική απαγόρευση οδήγησης καθώς και για ποινικά αδικήματα, και τρεις βαθμοί απονέμονται στο μητρώο καταλληλότητας οδήγησης στο Φλένσμπουργκ για ποινικά αδικήματα με ανάκληση της άδειας οδήγησης.

Για παράδειγμα, όποιος διαπράττει παράβαση ταχύτητας 21 km/h πρέπει να αναμένει έναν πόντο.

Από τα 31 χλμ/ώρα εντός πόλης και τα 41 χλμ/ώρα εκτός πόλης, διαπράττετε σοβαρή διοικητική παράβαση και καταχωρούνται δύο βαθμοί στο Φλένσμπουργκ.

Πόσους πόντους επιτρέπεται να έχετε;

Εάν έχετε συγκεντρώσει ορισμένο αριθμό βαθμών, ενδέχεται να υποχρεωθείτε να πληρώσετε τέλη για την άδεια οδήγησης.

Υπάρχουν τρία μέτρα: Επίπληξη, προειδοποίηση και ανάκληση.

Το αν θα ληφθεί ένα από αυτά τα μέτρα ή ποιο από αυτά, εξαρτάται από τον αριθμό των βαθμών κατά τη στιγμή της διάπραξης του αδικήματος.

Οι βαθμοί συσσωρεύονται κατά τη διάπραξη της παράβασης, υπό την προϋπόθεση ότι η παράβαση τιμωρείται αργότερα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Σημεία

  • 4 έως 5 (Προειδοποίηση)
  • 6 έως 7 (Προειδοποίηση)
  • από 8 (Κατάσχεση)

Τι συμβαίνει με 8 πόντους;

Εάν έχετε οκτώ βαθμούς, η άδεια οδήγησής σας θα ανακληθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδώσετε την άδεια οδήγησης και να χάσετε το δικαίωμα οδήγησης οχήματος. Θεωρείστε τότε ακατάλληλος να οδηγείτε όχημα.

Νέα άδεια οδήγησης μπορεί να εκδοθεί το νωρίτερο μετά από έξι μήνες.

Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να αποδειχθεί ότι το άτομο είναι και πάλι ικανό να οδηγεί οχήματα. Συνεπώς, η θετική MPU είναι υποχρεωτική.

Μπορούν να μειωθούν οι πόντοι;

Εάν συμμετάσχετε οικειοθελώς σε σεμινάριο οδηγικής επάρκειας όταν έχετε από έναν έως πέντε βαθμούς, θα σας χορηγηθεί μείωση βαθμών.

Οι βαθμοί μπορούν να μειωθούν μόνο μία φορά σε πέντε έτη μέσω εθελοντικής συμμετοχής σε σεμινάριο.

Ποιες είναι οι περίοδοι εξαγοράς;

Υπάρχουν σταθερές περίοδοι εξόφλησης, δηλαδή η περίοδος εξόφλησης δεν παρατείνεται με την προσθήκη ενός ακόμη σημείου.

Κάθε καταχώρηση διαγράφεται αυτόματα και αφαιρείται από τον λογαριασμό πόντων στο Φλένσμπουργκ μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Αδικήματα – Χρόνος

  • Διοικητικές παραβάσεις με 1 βαθμό (2,5 χρόνια)
  • Διοικητικές παραβάσεις με 2 βαθμούς (5 χρόνια)
  • Ποινικά αδικήματα με 2 βαθμούς (5 χρόνια)
  • Παραβάσεις με 3 βαθμούς (10 χρόνια)

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.