Νέο κυβερνητικό αεροσκάφος: Περισσότερη άνεση για τον καγκελάριο

Το αεροσκάφος θεωρείται το νέο γερμανικό “Air Force One”: η Πολεμική Αεροπορία της Bundeswehr έθεσε σε υπηρεσία το νέο κυβερνητικό αεροσκάφος “Konrad Adenauer”.

Ο καγκελάριος Scholz το χρησιμοποιεί τώρα για πρώτη φορά στο ταξίδι του στη Νότια Αμερική.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD) ξεκίνησε το τετραήμερο ταξίδι του στη Νότια Αμερική – και μάλιστα για πρώτη φορά με το νέο κυβερνητικό αεροσκάφος “Κόνραντ Αντενάουερ”.

Το Airbus A350-900 είναι το πρώτο αεροσκάφος αυτού του τύπου με πλήρη εξοπλισμό VIP στην πολεμική αεροπορία της Bundeswehr – και ως εκ τούτου θεωρείται το νέο “Air Force One”.

Το Airbus διαθέτει ειδικό σαλόνι και ξεχωριστό χώρο με υπνοδωμάτιο και μπάνιο για τον καγκελάριο, τους υπουργούς του ή τον ομοσπονδιακό πρόεδρο – ανάλογα με το ποιος χρησιμοποιεί το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος έχει μήκος 67 μέτρα, ταχύτητα 960 km/h και μπορεί να φτάσει σε οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο χωρίς ενδιάμεσο σταθμό.

Δυσάρεστες αναμνήσεις από την τελευταία πτήση προς τη Νότια Αμερική

Πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ο Scholz βρισκόταν ήδη καθ’ οδόν προς το Μπουένος Άιρες με ένα Airbus με το όνομα “Konrad Adenauer”.

Ο προκάτοχος του σημερινού κυβερνητικού αεροσκάφους αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή λίγο μετά την απογείωση λόγω διαφόρων ελαττωμάτων.

Ο τότε υπουργός Οικονομικών και η καγκελάριος Μέρκελ αναγκάστηκαν να μεταβούν σε ισπανικό αεροσκάφος και έφτασαν με μία ημέρα καθυστέρηση στη σύνοδο κορυφής της G20.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος, η Μπούντεσταγκ συγκέντρωσε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση τριών νέων κυβερνητικών αεροσκαφών.

Το πρώτο, το “Kurt Schumacher”, βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και δύο χρόνια – αλλά δεν διαθέτει εξοπλισμό VIP. Το “Konrad Adenauer” και θα ακολουθηθεί σύντομα ένα τρίτο αεροσκάφος.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.