Σοκ σε γερμανικό σούπερ μάρκετ με δηλητηριώδη αράχνη

Η δηλητηριώδης αράχνη Loxosceles εμφανίζεται στη Γερμανία

Δηλητηριώδεις αράχνες από τροπικές περιοχές εμφανίζονται κατά καιρούς στη Γερμανία – όπως έγινε το Σαββατοκύριακο στο Mönchengladbach της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας φορτηγατζής ανακάλυψε μία ανάμεσα σε μπανάνες που ξεφόρτωνε σε ένα σούπερ μάρκετ.

Η εφημερίδα “Bild” αναφέρει ότι ο οδηγός του φορτηγού ήταν σοκαρισμένος. Ήθελε να παραδώσει φρούτα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Mönchengladbach το πρωί του Σαββάτου, όταν ξαφνικά μια αράχνη μεγέθους περίπου οκτώ εκατοστών μπήκε μέσα στο φορτηγό του ενώ ξεφόρτωνε.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, επρόκειτο για τη λεγόμενη Warmhaus-Riesenkrabbenspinne, ένα υποείδος της αράχνης της μπανάνας.

Το ζώο προέρχεται στην πραγματικότητα από την Ασία, αλλά πλέον είναι ενδημικό και στη νότια Ευρώπη – και εξαιρετικά δηλητηριώδες.

Είναι ένα από τα λίγα είδη των οποίων το δάγκωμα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο ακόμη και για έναν ενήλικα άνθρωπο.

Η αράχνη της μπανάνας είναι κατά πάσα πιθανότητα υπεύθυνη για τα περισσότερα σοβαρά δηλητηριώδη περιστατικά.

Και ακριβώς ένα τέτοιο δείγμα εμφανίστηκε τώρα στο Mönchengladbach. Η πυροσβεστική έφτασε με ειδικούς που έπιασαν την αράχνη.

Η εφημερίδα “Bild” αναφέρει ότι το ζώο πρόκειται τώρα να στεγαστεί με τρόπο κατάλληλο για το είδος του.

“Δώσαμε την αράχνη σε έναν ειδικό έμπορο ερπετών και ενημερώσαμε το γραφείο δημόσιας τάξης για το εύρημα”, δήλωσε εκπρόσωπος στην εφημερίδα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης