Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Söder: Δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βαυαρίας

Ο Markus Söder μίλησε σήμερα με την καγκελάριο Μέρκελ και τους διοικητές της Βαυαρίας για την πανδημία.

Υπήρξε συμφωνία σχετικά με το θέμα των σχολείων και ο Markus Söder ήταν ξεκάθαρος σχετικά με τον εμβολιασμό.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder μίλησε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον υπουργό Υγείας Jens Spahn και τους διοικητές της Βαυαρίας για την κρίση του κορωνοϊού μέσω βίντεο.

Σε μια συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος με τη συζήτηση. Υπήρξε συμφωνία, ειδικά στο θέμα των σχολείων, και ότι τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν εκεί – εάν το επιτρέπουν οι αριθμοί.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού, ωστόσο, το αφεντικό της CSU ήταν σαφές.

Μετά τις συζητήσεις σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca, ο Söder κατέστησε σαφές ότι δεν είναι υπέρ της ελευθερίας επιλογής στο εμβόλιο. «Αυτό θα οδηγούσε σε χάος», είπε.

Σχετικά με τον πολιτισμό

Ο Söder απαιτεί πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις από τις πόλεις: «Εδώ θα πρέπει να μπορούν να πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, για παράδειγμα στις πλατείες.»

Αναφέρει ως παράδειγμα τον Αγγλικό Κήπο στο Μόναχο. Ζητεί «έξυπνους κανονισμούς για τις εκδηλώσεις συμβατές με την πανδημία του κορωνοϊού», γιατί τότε θα υπάρξει καλή αποδοχή και πάλι στις πόλεις.
Με αυτό τελείωσε και η δήλωση τύπου.

«Υπήρχαν ακόμα ανησυχίες και ερωτήσεις», λέει ο Söder σχετικά με το ραντεβού με τους διοικητές της περιοχής.

Ο εμβολιασμός ήταν ιδιαίτερα ένα ζήτημα. Η ικανότητα των κέντρων εμβολιασμού πρέπει να διευρυνθεί. Ο Söder έχει επίσης μια σαφή γνώμη για τη συζήτηση για το εμβόλιο της Astrazeneca.

Δεν υποστηρίζει την ελευθερία επιλογής στο εμβόλιο. «Αυτό θα οδηγούσε σε χάος»,, δήλωσε.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές της ανατολικής Βαυαρίας. Η επίπτωση εκεί είναι ιδιαίτερα υψηλή σε περιοχές κοντά στα σύνορα – το Tirschenreuth έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα στη Γερμανία.

Το Schweinfurt, από την άλλη πλευρά, έχει το χαμηλότερο σε εθνικό επίπεδο.

Θέλουμε να παρακολουθήσουμε την κατάσταση μέχρι την επόμενη σύνοδο

Τότε θα χρειαστούμε ένα «έξυπνο σχέδιο ανοίγματος, όχι ένα άκαμπτο βήμα προς βήμα σχέδιο», δήλωσε ο Söder.

Υπήρξε συμφωνία στα σχολεία ότι θα πρέπει δηλαδή να γίνουν εκεί τα επόμενα βήματα – υπό την προϋπόθεση ότι οι αριθμοί είναι καλοί.

Εάν οι αριθμοί είναι καλοί, θα πρέπει επίσης να καταστούν δυνατές περισσότερες επαφές.

Ο Söder δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν υπήρχαν «βιαστικά αιτήματα» στην γαστρονομία και το λιανικό εμπόριο.

Όμως, πρέπει να υπάρξουν στρατηγικές και για αυτούς τους τομείς και πρέπει να δοθεί μια προοπτική.

Ο Markus Söder ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου

Ευχαρίστησε την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Υγείας Jens Spahn καθώς και τους περιφερειακούς διοικητές της Βαυαρίας. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική.

Παρά τον μειωμένο αριθμό κρουσμάτων σε πολλά μέρη, η καγκελάριος Μέρκελ συνεχίζει να ακολουθεί μια προσεκτική πορεία με περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μόνο με χαμηλά περιστατικά πρέπει να δικαιολογούνται περισσότερα ανοίγματα, είπε την Παρασκευή σύμφωνα με πληροφορίες του dpa.

Σε περίπτωση χαλάρωσης, το σχολείο εξακολουθεί να έχει προτεραιότητα γι’ αυτήν, δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από τους συμμετέχοντες.

Τότε θα μπορούσαν να συνδυαστούν περαιτέρω ανοίγματα στους τομείς της λιανικής, των εκδηλώσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Από την πλευρά των διοικητικών αρχών και των δημάρχων, οι ελπίδες και οι συγκεκριμένες προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση είχαν ήδη εκφραστεί από πριν.

Σύμφωνα με αναφορές, ωστόσο, οι τοπικοί πολιτικοί αντιμετώπισαν τη Μέρκελ με υπερβολική κριτική – για παράδειγμα σχετικά με την αργή ροή οικονομικής βοήθειας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Αρχικά, κανείς δεν ζήτησε συγκεκριμένα βήματα έναρξης ή ημερομηνίες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.