Προσοχή: Το ασιατικό κουνούπι τίγρης εμφανίστηκε στο Μόναχο!

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης μπορεί να μεταδώσει σοβαρές ασθένειες. Η πόλη του Μονάχου επεκτείνει τώρα τους ελέγχους για την εμφάνιση των κουνουπιών…

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης είναι σχετικά μικρό, αλλά μπορεί να μεταδώσει επικίνδυνες ασθένειες.

Σε περιοχές όπου έχει εγκατασταθεί μόνιμα, το ζώο είναι σημαντικός φορέας ασθενειών του πυρετού Chikungunya και μπορεί επίσης να μεταδώσει ιδίως τον δάγκειο πυρετό, τον ιό του Δυτικού Νείλου και τον πυρετό Ζίκα.

Για την καταπολέμηση του κουνουπιού τίγρης, η πόλη του Μονάχου επεκτείνει τώρα την παρακολούθηση της εμφάνισης κουνουπιών.

Προσοχή στο ασιατικό κουνούπι τίγρης – Η πόλη του Μονάχου επεκτείνει τους ελέγχους

Μέχρι στιγμής, η εμφάνιση των ειδών εντόμων παρακολουθείται μόνο σε ένα σημείο σε ένα νεκροταφείο του Μονάχου.

Η Διεύθυνση Υγείας έχει πλέον φροντίσει ώστε μια εξειδικευμένη εταιρεία να ελέγξει για την παρουσία κουνουπιών τίγρης σε οκτώ σημεία που βρίσκονται διασκορπισμένα στην περιοχή της πόλης από τον Μάιο και μετά.

“Ο κίνδυνος μόλυνσης από τσίμπημα κουνουπιού τίγρης εξακολουθεί να είναι χαμηλός στο Μόναχο.

Ωστόσο, είναι πιθανό να αναπτυχθούν σταθεροί πληθυσμοί κουνουπιών τίγρης, τα οποία μπορούν επίσης να αποτελέσουν φορείς ασθενειών.

Ως εκ τούτου, αντιμετωπίζουμε ήδη πολύ σοβαρά την κατάσταση αυτή”, λέει η υπεύθυνη υγείας Beatrix Zurek.

Η διευρυμένη παρακολούθηση αποσκοπεί στην έγκαιρη κατανόηση της συμπεριφοράς του κουνουπιού τίγρης, προκειμένου να αποφασιστούν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου, εάν χρειαστεί.

Καταπολέμηση του ασιατικού κουνουπιού τίγρης – Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι κάτοικοι του Μονάχου

Σύμφωνα με την πόλη του Μονάχου, οι κάτοικοι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης του ασιατικού κουνουπιού τίγρης.

Το ζώο χρησιμοποιεί ακόμη και τις μικρότερες συγκεντρώσεις νερού για να εναποθέσει τα αυγά του. Ως εκ τούτου, τα δοχεία στον κήπο ή στο μπαλκόνι θα πρέπει να αποθηκεύονται.

Τα δοχεία θα πρέπει επίσης να αδειάζονται και να καθαρίζονται τακτικά. Επιπλέον, ο δήμος συμβουλεύει να κλείνετε καλά τις δεξαμενές νερού (βαρέλια βροχής, στέρνες) με ένα σφιχτοδεμένο δίχτυ ή ένα καπάκι.

Ασιατικό κουνούπι τίγρης

Το ασιατικό κουνούπι τίγρης έχει εμφανείς μαύρες και λευκές ρίγες σε όλο του το σώμα.

Σε αντίθεση με πολλά ενδημικά είδη κουνουπιών, το ασιατικό κουνούπι τίγρης είναι ημερήσιο και χαρακτηρίζεται από αυξημένη επιθετικότητα.

Στο Μόναχο, το κουνούπι τίγρης εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2019.

Όποιος ανακαλύπτει ένα κουνούπι αλλά δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται για ασιατικό κουνούπι τίγρης μπορεί να στείλει το έντομο για ταυτοποίηση. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση stadt.muenchen.de.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης