Το επίδομα του Μονάχου για το προσωπικό φύλαξης παιδιών παρατείνεται

Το επίδομα του Μονάχου για τους νηπιαγωγούς, το οποίο λήγει τον Οκτώβριο, θα παραταθεί επ’ αόριστον.

Αυτό ανακοινώθηκε από τις ομάδες του δημοτικού συμβουλίου. Το μη εκπαιδευτικό προσωπικό θα πρέπει επίσης να λάβει το μπόνους.

Καλά νέα για τους υπαλλήλους στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας του Μονάχου. Το επίδομα στην αγορά εργασίας για εκπαιδευτικούς, το οποίο λήγει στα τέλη Οκτωβρίου 2021, θα παραταθεί επ’ αόριστον.

Αυτό προκύπτει από ένα δελτίο τύπου του συνασπισμού του Δημαρχείου. Παρά την τρέχουσα δύσκολη οικονομική κατάσταση, η πόλη θα επενδύσει 18,4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στο επίδομα.

Με το επίδομα του Μονάχου, οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν να λαμβάνουν ένα μηνιαίο μπόνους 200 ευρώ. Επιπλέον, αυτό τώρα εισάγεται επίσης για μη παιδαγωγικό προσωπικό σε κέντρα φύλαξης παιδιών.

Στο μέλλον, οι εργαζόμενοι σε πρωτοβουλίες γονέα-παιδιού θα λάβουν επίσης το 100 τοις εκατό του μπόνους αντί του 80 τοις εκατό όπως πριν.

Οι εκπαιδευτικοί είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία και ένα πραγματικό πρότυπο για τα παιδιά.

Με την επέκταση του επιδόματος στην αγορά εργασίας, η πόλη δίνει στο επάγγελμα την υψηλή προτεραιότητα που του αξίζει.

Και με την εισαγωγή του επιδόματος του Μονάχου στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στο μη παιδαγωγικό προσωπικό στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας.

Όσοι κάνουν πολλά για το Μόναχο θα πρέπει επίσης να μπορούν να πληρώσουν το Μόναχο“, λέει η δήμαρχος Verena Dietl, δικαιολογώντας την απεριόριστη επέκταση του επιδόματος.

Το επιπλέον μπόνους είναι επίσης αισθητό στους αριθμούς των αιτούντων. Από την εισαγωγή του επιδόματος του Μονάχου το 2014, το ποσοστό των κενών θέσεων μειώθηκε από 12,5 σε 10,4.

Επιπλέον, ο αριθμός των εκπαιδευτικών έχει επίσης αυξηθεί. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα OptiPrax 4, το ποσοστό των ανδρών είναι σχεδόν το ένα τέταρτο.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων στα παιδικά κέντρα του Μονάχου, η πόλη του Μονάχου λαμβάνει και άλλα μέτρα εκτός από το επίδομα.

Προσφέρονται πιο συμπαγείς και εναλλακτικές επιλογές κατάρτισης, οι διαδικασίες πρόσληψης εξορθολογίζονται και προσλαμβάνεται ικανό προσωπικό από το εξωτερικό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.