Το Μόναχο δεν έχει αρκετά αυτοδιαγνωστικά τεστ για υπαλλήλους

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρέπει να προσφέρονται από την επόμενη εβδομάδα στο Μόναχο. Αλλά θα χρειαστούν 30.000 από αυτά.

Από την επόμενη εβδομάδα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ένα δωρεάν τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αλλά ακόμη και η πόλη του Μονάχου ζορίζεται: Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν αρκετά τεστ τη Δευτέρα.

Επειδή οι ποσότητες των τεστ κορωνοϊού που πρέπει να προμηθευτεί ο δήμος είναι τεράστιες: Από τους 40.000 υπαλλήλους του, μόνο 15.000 δύνανται επί του παρόντος να εργάζονται από το σπίτι.

Οι υπόλοιποι εργάζονται, για παράδειγμα, στα γραφεία των πολιτών ή στη συλλογή απορριμμάτων και δεν μπορούν να κάνουν τηλεργασία. Εκτιμάται ότι περίπου 30.000 τεστ είναι απαραίτητες για αυτούς κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν ήδη σχέδια σχετικά με πώς να αποκτηθούν τόσα πολλά τεστ. Ωστόσο, η νέα απαίτηση ήρθε ξαφνικά.

Ο δήμος πρέπει να τηρεί προϋποθέσεις κατά την παραγγελία των προμηθειών και να λαμβάνει διάφορες προσφορές. Και ο χρόνος είναι λίγος.

Την Τετάρτη το πρωί, το CSU είχε απαιτήσει σε μια αίτηση ότι ο δήμος θα πρέπει άμεσα να προσφέρει στους υπαλλήλους της τουλάχιστον ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ. Σε τελική ανάλυση, η πόλη είναι πρότυπο για άλλες εταιρείες.

Δεν ανταποκρίθηκε ο δήμος σε αυτές τις απαιτήσεις; Από τα μέσα Μαρτίου, οι δημοτικοί υπάλληλοι κατάφεραν να υποβληθούν σε τεστ κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας τους, για παράδειγμα στα φαρμακεία.

Οι εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων αγόρασαν γρήγορα τεστ με δικά τους έξοδα. Οι ποσότητες αρκούν για καθημερινά τεστ 200 από τους 1.150 υπαλλήλους.

Ωστόσο, η αγορά τεστ είναι επίσης ζήτημα κόστους: Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που πρέπει τώρα να προμηθευτεί ο δήμος θα κοστίσουν πιθανώς εκατομμύρια.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.