Βάδη-Βυρτεμβέργη: Οι νέες ρυθμίσεις του κανονισμού Covid

Μετά τα νέα ψηφίσματα της τελευταίας διάσκεψης, η κρατική κυβέρνηση του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης άλλαξε ξανά το διάταγμα του κορωνοϊού.

Αυτό ρυθμίζει επίσης τη μετάβαση για τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα σε εναλλακτική διδασκαλία.

Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία διάσκεψη, η κρατική κυβέρνηση παρατείνει τα μέτρα έως τις 7 Μαρτίου.

Ορίζεται επίσης ότι τα παιδικά κέντρα και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2021.

Έναρξη εναλλασσόμενων μαθημάτων από τις 22 Φεβρουαρίου

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να αρχίσουν με την εναλλακτική διδασκαλία από τις 22 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις του κανονισμού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, τα παιδιά που δεν συμμετέχουν σε μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, πρέπει να λαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό για εκπαίδευση στο σπίτι από το σχολείο.

Επιπλέον, τα κέντρα παιδικής μέριμνας πρόκειται να ξεκινήσουν “τακτική λειτουργία υπό πανδημικές συνθήκες” από τις 22 Φεβρουαρίου.

Τα μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συνεχίσουν αρχικά να πραγματοποιούνται μόνο μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας έως τις 7 Μαρτίου. Η επείγουσα περίθαλψη θα συνεχίσει να παρέχεται σύμφωνα με την κρατική κυβέρνηση.

Τα κομμωτήρια επιτρέπεται να ανοίξουν από την 1η Μαρτίου

Επιπλέον, ο νέος κανονισμός παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το προγραμματισμένο άνοιγμα των κομμωτηρίων από την 1η Μαρτίου, το οποίο συνεχίζει να ισχύει μόνο “εάν το επιτρέπει η διαδικασία μόλυνσης”.

Προϋπόθεση λοιπόν είναι οι πελάτες να εγγραφούν και να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων εντός ενός χρονικού διαστήματος. Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες τους πρέπει επίσης να φορούν ιατρικές μάσκες ή μάσκες FFP2, KN95 ή N95.

Δυνατές εξετάσεις πρόσωπο με πρόσωπο στην επαγγελματική κατάρτιση

Το τροποποιημένο διάταγμα με τις νέες ρυθμίσεις του κανονισμού στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ρυθμίζει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι σε όλες τις βιοτεχνίες και τις υπηρεσίες πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες ή μάσκες FFP2, KN95 ή N95.

Στην επαγγελματική κατάρτιση, οι εξετάσεις και η προετοιμασία των εξετάσεων μπορούν να διεξαχθούν αυτοπροσώπως, εάν απαιτείται ενδιάμεση ή τελική εξέταση κατά το τρέχον έτος εκπαίδευσης.

Επιπλέον, το προσωπικό σε εγκαταστάσεις φροντίδας και νοσοκομεία που δεν έχουν επαφή με κατοίκους ή ασθενείς εξαιρούνται από τις απαιτήσεις χρήσης μάσκας FFP2, KN95 ή N95.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.