Βάδη-Βυρτεμβέργη: Τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά από τις 22.02.21

Μετά τις αποκριάτικες διακοπές, τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν ξανά με τη βοήθεια ενός μοντέλου στη Βάδη Βυρτεμβέργη. Το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε την ιδέα – εξηγούμε τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Η υπουργός Παιδείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Susanne Eisenmann (CDU), θέλει να ανοίξει ξανά τα δημοτικά σχολεία μετά τις διακοπές του καρναβαλιού με τη βοήθεια ενός εναλλακτικού μοντέλου.

“Η ιδέα της επιστροφής σε πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ”. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Eisenmann για το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου στη Στουτγάρδη.

Βασίζεται στους κανονισμούς που εφαρμόστηκαν μετά το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας πέρυσι.

Εναλλακτική λειτουργία

“Ουσιαστικά, πρόκειται για εναλλακτική λειτουργία, όπου έρχονται στις τάξεις δύο βαθμίδες και οι άλλες δύο μαθαίνουν από το σπίτι”. Εκείνη την εποχή, αυτό το μοντέλο είχε ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στα δημοτικά σχολεία.

Στο συνέδριό τους την Τετάρτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια συμφώνησαν ότι τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα μπορούν να αποφασίσουν ανεξάρτητα και χωρίς κοινές εθνικές οδηγίες για το άνοιγμα σχολείων και παιδικών κέντρων.

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann είχε δηλώσει ότι τα παιδικά κέντρα και τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν στις 22 Φεβρουαρίου – εάν το επιτρέπει ο αριθμός των λοιμώξεων.

Γερμανία: Άνοιγμα σχολείων στα ομοσπονδιακά κρατίδια

Ο εκπρόσωπος της Eisenmann δήλωσε: “Οι τελικές τάξεις που αποφοιτούν θα πρέπει επίσης να επιστρέψουν σε εναλλακτική διδασκαλία”. Η απόφαση των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων, η οποία προβλέπει παράταση του lockdown με περιορισμούς επαφής έως τις 7 Μαρτίου, το επιτρέπει θεωρητικά.

Η εφημερίδα αναφέρει: “Τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα αποφασίσουν για τη σταδιακή επιστροφή στην πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία. Και την επέκταση της παιδικής μέριμνας”.

Ο εκπρόσωπος της Eisenmann, ο οποίος είναι επίσης ο κορυφαίος υποψήφιος του CDU για τις κρατικές εκλογές στις 14 Μαρτίου, επιβεβαίωσε: “Προκειμένου να καταστούν δυνατά τα περαιτέρω μεσοπρόθεσμα βήματα ανοίγματος, πρέπει να επεκτείνουμε σημαντικά τη στρατηγική γρήγορων τεστ.”

Πρόσθεσε: “Με τα κοινά κέντρα ταχείας δοκιμής, μπορούμε να παρέχουμε γρήγορα τεστ για άλλες επαγγελματικές και πληθυσμιακές ομάδες, εκτός από τους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους στον τομέα της υγείας, με ένα ευρύ, εύκολα προσβάσιμο εύρος δοκιμών”. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σχετικά με αυτό.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Τα ομόσπονδα κρατίδια ανακοινώνουν άνοιγμα των σχολείων

Γερμανία: Άνοιγμα σχολείων στα ομοσπονδιακά κρατίδια

Σας βοήθησε το άρθρο; Κοινοποιήστε το να γνωρίζουν περισσότεροι συμπατριώτες γονείς στη Βάδη Βυρτεμβέργη. 

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Βάδη Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.