Βαυαρία: 35.000 τεστ ανά μήνα για την επαγγελματική κατάρτιση

Η Βαυαρία θέλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα τεστ στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης με περίπου 35.000 γρήγορα τεστ το μήνα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε μια αντίστοιχη στρατηγική τεστ ανάλογη με τα σχολεία για τα ιδρύματα των συντεχνιών και των επιμελητηρίων, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας την Τετάρτη. Το κρατίδιο της Βαυαρία πρόκειται να αναλάβει τα έξοδα.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την στασιμότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Hubert Aiwanger.

Το 2020, ο αριθμός των συναφθεισών συμβάσεων κατάρτισης μειώθηκε κατά 6,9% “Πρέπει να αλλάξουμε αυτήν την τάση το 2021, διαφορετικά τα χρόνια δέσμευσης στον επαγγελματικό προσανατολισμό, η προσφορά εξειδικευμένων εργαζομένων και η διαδοχή στις εταιρίες τεχνιτών εξαφανιστούν”.

Η βαυαρική ένωση τεχνιτών χαιρέτισε τον κανονισμό, αλλά θα ήθελε περισσότερα: Τα μέτρα επιμόρφωσης και οι εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού θα πρέπει επίσης να μπορούν να λαμβάνουν χώρας σε διά ζώσης μορφή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Frank Hülpers. Ελπίζει ότι αυτό θα είναι σύντομα και πάλι δυνατό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.