Βαυαρία: Έλεγχοι της Αστυνομίας στα πιστοποιητικά άνευ λόγου

Στο μέλλον, η αστυνομία στη Βαυαρία θα μπορεί να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Το Υπουργείο Υγείας έχει δώσει ρητή εντολή στη βαυαρική αστυνομία να διενεργεί τέτοιους ελέγχους, εκτός από τις περιφερειακές διοικητικές αρχές, οι οποίες είναι κανονικά αρμόδιες βάσει του νόμου.

Σύμφωνα με αυτό, οι έλεγχοι χωρίς λόγο είναι πλέον δυνατοί. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία επιτρέπεται πλέον να ελέγχει και άτομα που συναντιούνται στα πλαίσια συναθροίσεων των αρνητών των μέτρων.

Προηγουμένως, οι έλεγχοι επιτρεπόταν μόνο εάν υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για ποινικά αδικήματα ή παραβάσεις του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις.

Ωστόσο, η Γερμανική Ένωση Αστυνομικών επικρίνει ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για την άρνηση επίδειξης της εφαρμογής με το αντίστοιχα καταχωρημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή συγκρίσιμα έγγραφα.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.