Βαυαρία-Söder: Πιθανές οι “επιπλέον παροχές για εμβολιασμένα άτομα”

Ο πρωθυπουργός στη Βαυαρία ζητά να συζητηθούν “επιπλέον παροχές για εμβολιασμένα άτομα”.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για μια τέτοια απόφαση, αλλά θα έπρεπε να συζητηθεί μακροπρόθεσμα, τόνισε στην τηλεόραση του BR.

Κατά τη γνώμη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Markus Söder, σε κάποιο σημείο θα είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για “επιπλέον παροχές για εμβολιασμένα άτομα”.

“Όχι ακόμα, επειδή υπάρχουν ακόμα λίγα”, δήλωσε ο Söder στο πρόγραμμα “Jetzt red i” στην τηλεόραση του BR.

Αλλά μακροπρόθεσμα δεν μπορεί πολλοί άνθρωποι να εμβολιάζονται ενώ άλλοι δεν το κάνουν – “και εκείνοι που δεν εμβολιάζονται να έχουν τους ίδιους περιορισμούς με τους άλλους”.

Ήδη μπορεί να καθοριστεί ότι ο κίνδυνος μόλυνσης σε ηλικιωμένους και γηροκομεία μειώνεται σημαντικά, εξήγησε ο Söder.

Εάν η θνησιμότητα μειωθεί στα πλαίσια των εμβολιασμών, αυτό πρέπει να είναι μια πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη χαλάρωση των μέτρων.

“Κανείς δεν υποχρεούται να εμβολιαστεί”

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο Söder ανανέωσε τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός: “Κανείς δεν υποχρεούται να εμβολιαστεί.”

Κατά τη γνώμη του, ωστόσο, ο εμβολιασμός είναι “εν τέλει η λύση” στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Söder, θα ήταν σημαντικό να γίνει και εμβολιασμός και σε παιδιά και εφήβους.

Ο Söder διατηρεί την προοπτική χαλάρωσης του περιορισμού επαφών

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών επαφής.

Όπου η συχνότητα των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλή, “φυσικά και είναι δικαιολογημένο να υπάρχουν περισσότερες επαφές”, ειδικά για τα παιδιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Söder αναφέρθηκε στη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία είχε επίσης αρθεί, επειδή ήταν πλέον δυσανάλογη σε σχέση με τους χαμηλούς αριθμούς.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.