Χίος: Ιπτάμενα φαναράκια σε γάμο, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα

Newsroom

Updated on:

Ειδήσεις-GRland, Έλληνας,

Τα ιπτάμενα φαναράκια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς – Πρόστιμο επέβαλε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονταν ένα ζευγάρι στη Χίο, που αποφάσισε να επιμείνει στη φαεινή του ιδέα να χρησιμοποιήσει ιπτάμενα φαναράκια – αερόστατα στο γαμήλιο γλέντι, την ώρα που η Ελλάδα καίγεται.

Το ζευγάρι έκανε το γλέντι στον όρμο του Λω, στο Βροντάδο Χίου.

Οι φωτιές δεν πτόησαν κανέναν και χρησιμοποιήθηκαν κανονικά τα ιπτάμενα φαναράκια, που είναι επικίνδυνα για την πρόκληση πυρκαγιάς, αφού παρασύρονται από τον άνεμο κι όπου πέσουν αποτελούν την πρώτη σπίθα.

Κι αυτό επειδή συνήθως είναι χάρτινα και εφοδιασμένα με εύφλεκτο υλικό, ενώ κατευθύνονται όπου τα οδηγήσει ο άνεμος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το astraparis.gr, τα φαναράκια, με τη φορά του ανέμου θα έφταναν στο Αίπος, που υπάρχει χαμηλή και κατά τόπους πυκνή βλάστηση.

Το περιστατικό, διαχειρίστηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου, που επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Για το περιστατικό του Βροντάδου, η Π.Υ. Χίου ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023, τα εξής:

Για παράβαση της υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη επιβλήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χίου, διοικητικό πρόστιμο, για χρήση αερομεταφερόμενων ιπτάμενων φαναριών – αερόστατων, στην περιοχή του όρμου «Λω», της Δ.Κ. Βροντάδου, του δήμου Χίου.

Με την ευκαιρία σημειώνεται ότι η χρήση τους απαγορεύεται, ενώ η χρήση βεγγαλικών σε γάμους και λοιπές εκδηλώσεις επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις και μετά την χορήγηση σχετικής άδειας από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης