Ζητούνται θαυμαστές του Χάρι Πότερ στο Αμβούργο

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Η μουσική του Χάρι Πότερ "Hedwig's Theme" από όργανο της Στουτγάρδης

Με αφορμή την 25η επέτειο από την έκδοση του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ στα γερμανικά, η πόλη του Αμβούργου διοργανώνει μια ειδική μονοήμερη εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει μια προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ.

Περισσότεροι από 997 Χάρι Πότερ χρειάζονται στο Αμβούργο αυτό το Σαββατοκύριακο

Στην ειδική επετειακή εκδήλωση – που ξεκινά στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Αυγούστου στην Rathausmarkt του Αμβούργου – θα υπάρχει ένα πλούσιο σκηνικό πρόγραμμα, με τον Rufus Beck να παρευρίσκεται ως ειδικός καλεσμένος, αναφέρει το NDR.

Ο Γερμανός ηθοποιός είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο αφηγητής των ηχητικών βιβλίων του Χάρι Πότερ στα γερμανικά.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης έχουν βάλει στόχο να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ για τους περισσότερους “Χάρι Πότερ” που συγκεντρώνονται σε ένα μέρος ταυτόχρονα, και γι’ αυτό έχουν καλέσει τον κόσμο να παρευρεθεί με την καλύτερη μεταμφίεσή του – ή τουλάχιστον με έναν μαύρο μανδύα, μια ουλή με μολύβι και ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2017 στην πόλη Περθ της Αυστραλίας, όπου συγκεντρώθηκαν 997 Harry Potters.

Ο Χάρι Πότερ στα γερμανικά γίνεται 25 ετών αυτόν τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο του 1998, ο εκδοτικός οίκος Carlsen με έδρα το Αμβούργο κυκλοφόρησε το Harry Potter and the Philosopher’s Stone στα γερμανικά.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά μεταφράστηκε σε 85 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ένα θεατρικό έργο της συνέχειας, ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί, με πρωταγωνιστή έναν ενήλικα Χάρι Πότερ, προβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια στο θέατρο Mehr! του Αμβούργου.

Η εταιρεία πίσω από το έργο, καθώς και ο εκδοτικός οίκος Carlsen, είναι δύο από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης