10χρονη απήχθη στο δρόμο για το σχολείο: Το LKA προειδοποιεί

Newsroom

Ξαφνική και χωρίς λόγο επίθεση στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου

Ένα κορίτσι απήχθη στο δρόμο για το σχολείο και φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά: Αυτός ο εφιάλτης για πολλούς γονείς και παιδιά προκαλεί τρόμο στο Edenkoben στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο

Τη Δευτέρα, ένας 61χρονος άνδρας φέρεται να απήγαγε ένα δεκάχρονο κορίτσι. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, ο φερόμενος ως δράστης και το θύμα δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης η εισαγγελία του Λαντάου και η αστυνομική διεύθυνση του Ράινπφαλτς. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πώς ο κατηγορούμενος κατάφερε να αρπάξει το κορίτσι.

Έπειτα από “εντατικές και εκτεταμένες έρευνες”, εντοπίστηκε ένα άδειο κτίριο όπου ο άνδρας είχε πιθανότατα οδηγήσει τη μαθήτρια, ανέφεραν οι αστυνομικοί. Κατά μήκος της διαδρομης, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 61χρονου στον Α65, το οποίο είχε πετάξει από το παράθυρο. Τα στοιχεία του βρίσκονται υπό ανάλυση.

Μετά από καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα και πολλά τροχαία ατυχήματα, η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας είναι παραβάτης και σε άλλα σεξουαλικά αδικήματα. Ομολόγησε ότι “είχε στην κατοχή του το κορίτσι”. Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο 61χρονος βρίσκεται πλέον υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την εποπτική αρχή του σχολείου, στη Ρηνανία-Παλατινάτο συνηθίζεται οι γονείς να ενημερώνονται αμέσως από το σχολείο εάν τα ανήλικα παιδιά τους απουσιάζουν αδικαιολόγητα.

Αυτό ακριβώς είχε συμβεί τη Δευτέρα, καθώς το κορίτσι ή η οικογένειά του δεν είχε ενημερώσει για την απουσία της. Αφού το σχολείο επικοινώνησε μαζί τους, ο πατέρας του κοριτσιού ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, είπε.

“Η προσέγγιση παιδιών και νέων με ύποπτο τρόπο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ακόμα και η προσφορά γλυκισμάτων ή κάτι παρόμοιο δεν χρειάζεται να αποτελεί προπαρασκευαστική πράξη για ποινικό αδίκημα”, ενημέρωσε το LKA. “Μπορεί να πρόκειται για σεξουαλικό κίνητρο, αλλά και για μια απερίσκεπτη χειρονομία ενός ενήλικα.

Ομιλίες και συμβουλές με το παιδί -για παράδειγμα, σχετικά με το με ποιον επιτρέπεται να φύγει, ότι δεν χρειάζεται να μιλάει σε αγνώστους ή πού μπορεί να βρει βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης- μπορούν να βοηθήσουν.

Η αστυνομία συμβουλεύει να μην διαδίδονται φήμες μέσω Facebook, Whatsapp κοκ. “Αυτό συνήθως δεν είναι χρήσιμο”, αναφέρει ένα φυλλάδιο της αστυνομίας. Αντ’ αυτού, οι ανήσυχοι γονείς θα πρέπει να επικοινωνούν με το σχολείο και την αστυνομία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης