Τι ισχύει από 24.11 στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Μονάχου;

Από την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, για τις μετακινήσεις με το μετρό, το τραμ και το λεωφορείο στο Μόναχο θα απαιτείται το λεγόμενο πιστοποιητικό 3G, όπως επισημαίνει η Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG).

Ο κανόνας 3G σημαίνει ότι οι επιβάτες πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι, είτε να έχουν αναρρώσει, είτε να έχουν αρνητικό τεστ προκειμένου να ταξιδέψουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μόναχο – και να είναι σε θέση να το αποδείξουν αυτό κατόπιν αιτήματος.

Τα παιδιά κάτω των έξι ετών και οι μαθητές εξαιρούνται από αυτόν τον κανόνα.

Ο λόγος για τη θέσπιση του κανόνα 3G είναι η τροποποίηση του νόμου περί προστασίας από τις λοιμώξεις, ο οποίος ψηφίστηκε λόγω των υψηλών κρουσμάτων σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας.

Η συμμόρφωση με τον κανόνα 3G, ο οποίος ισχύει σε όλα τα οχήματα των δημόσιων τοπικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, θα ελέγχεται σε δειγματοληπτική βάση.

Η υποχρέωση χρήσης μάσκας FFP2 εξακολουθεί να υφίσταται και ισχύει σε όλα τα οχήματα και σε όλους τους σταθμούς, αλλά όχι στις εξωτερικές στάσεις. Στον υπόγειο σιδηρόδρομο, η υποχρέωση χρήσης μάσκας ισχύει ήδη κατά την είσοδο στους χώρους και όχι μόνο στο τρένο ή στην αποβάθρα.

Οι υπόλοιποι κανόνες υγιεινής ισχύουν αμετάβλητοι. Η MVG ζητά από τους επιβάτες να χρησιμοποιούν όλες τις πόρτες κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση από τα οχήματα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να υπάρχει καλύτερη κατανομή όλων των επιβατών.

Επιπλέον, όπου είναι δυνατόν, τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να εξασφαλίζεται καλός αερισμός.

Τελευταία ενημέρωση

Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα Τετάρτη 24.11.21 στη Βαυαρία

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ