24.11.21: Ποια μέτρα ισχύουν στα κρατίδια της Γερμανίας;

Ποια μέτρα ισχύουν στα κρατίδια της Γερμανίας; Ενόψει του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων, πολλά κρατίδια αυστηροποιούν ακόμη περισσότερο τους κανόνες τους. Αυτό κυμαίνεται από 2G και 2G plus έως απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανεμβολίαστους.

Ποια μέτρα ισχύουν στα κρατίδια της Γερμανίας – Τι ισχύει σήμερα και πού;

Covid Μέτρα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη
Covid Μέτρα στη Βάδη Βυρτεμβέργη

Μέτρα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη ισχύουν αυστηροί κανόνες για τους ανεμβολίαστους. Οι κάτοικοι των περιοχών Schwarzwald-Baar, Ostalb και Biberach επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο μεταξύ 21:00 και 5:00 π.μ. για ιατρικά επείγοντα περιστατικά και για λόγους εργασίας.

Τα γενικά διατάγματα για τις τρεις περιοχές επιτρέπουν την είσοδο σε εστιατόρια, ξενοδοχεία (με εξαίρεση τους επαγγελματίες ταξιδιώτες) και καταστήματα λιανικής πώλησης μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες – επισκέπτες και πελάτες.

Εξαιρούνται καταστήματα και αγορές που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες, όπως αγορές τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων και ταχυδρομεία, υπηρεσίες δεμάτων και τράπεζες, καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα.

Από την Τετάρτη, το “επίπεδο συναγερμού” ισχύει στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα έχουν πρόσβαση σε κινηματογράφους, μουσεία, πισίνες και τις περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις. Ακόμη και όσοι μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ σε εστιατόρια ή καφετέριες πρέπει να μένουν έξω.

Από την Τετάρτη, οι μαθητές πρέπει να φορούν και πάλι μάσκες στις τάξεις τους. Επιπλέον, ισχύουν περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους.

Επιτρέπεται να συναντώνται μόνο μόνοι τους ή ως νοικοκυριό με ένα ακόμη άτομο. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τον κανονισμό 2G plus.

Επιπλέον, ο κανόνας 2G plus θα εφαρμόζεται γενικά σε όλες τις πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις. 2G plus σημαίνει ότι θα γίνονται δεκτά μόνο εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα που μπορούν επίσης να παρουσιάσουν αρνητικό γρήγορο τεστ. Αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τα μπαρ και τα κλαμπ.

Υποστήριξε το GRland.info – ΕΔΩ

Μέτρα στη Βαυαρία 2021
Μέτρα στη Βαυαρία

Μέτρα στη Βαυαρία

Από την Τετάρτη (24 Νοεμβρίου) ισχύουν αυστηροί περιορισμοί επαφής για τους ανεμβολίαστους: Δεν θα υπολογίζονται μόνο τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, τα εμβολιασμένα άτομα και οι αναρρώσαντες. Τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να παραμένουν ανοιχτά μόνο μέχρι τις 10 το βράδυ.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές ακυρώνονται. Από την Τετάρτη, οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο με μέγιστη χωρητικότητα 25 τοις εκατό του κοινού.

Επιπλέον, ο κανόνας 2G θα ισχύει σχεδόν παντού: μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες θα έχουν πρόσβαση σε κομμωτήρια, κολέγια, ωδεία, σχολές οδήγησης, κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων και βιβλιοθήκες. Όλα τα κλαμπ, οι ντισκοτέκ και τα μπαρ πρέπει να κλείσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Σε πολλές περιοχές θα ισχύει στο μέλλον το 2G plus: πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα, αλλά μόνο με πρόσθετο αρνητικό τεστ. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια, καθώς και για εγκαταστάσεις αναψυχής κάθε είδους, όπως ζωολογικούς κήπους, πισίνες και τελεφερίκ.

Σε πόλεις με επταήμερο δείκτης επίπτωσης άνω του 1000, ισχύουν ακόμη πιο δραστικοί περιορισμοί: Εστιατόρια, ξενοδοχεία, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να κλείσουν και θα απαγορευτούν οι κάθε είδους ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια, ωστόσο, τα κομμωτήρια θα επιτραπεί να παραμείνουν ανοιχτά. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτά σε όλη τη Βαυαρία.

Το ίδιο ισχύει και για τους λιανοπωλητές – αλλά εκεί ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί: ένα άτομο ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα και στα hotspot με δείκτη άνω του 1000 ένα άτομο ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Μέτρα στο Βερολίνο 2021
Μέτρα στο Βερολίνο

Μέτρα στη Βερολίνο

Στο Βερολίνο, μόνο τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί και οι αναρρώσαντες θα έχουν πρόσβαση στα περισσότερα καταστήματα. Ο κανόνας 2G θα ισχύει από τις 27 Νοεμβρίου.

Εξαιρέσεις θα ισχύουν για βασικές υπηρεσίες, για παράδειγμα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή καταστήματα καλλυντικών. Επιπλέον, σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής στο Βερολίνο, στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα, θα ισχύουν σύντομα πρόσθετοι κανονισμοί, όπως υποχρεωτικές μάσκες ή τεστ.

Ο κανονισμός 2G plus ισχύει επίσης για τα εστιατόρια, τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα (κομμωτήρια κ.λπ.) και τις εκδηλώσεις και ισχύει από το Σάββατο.

Ωστόσο, ο κανονισμός 2G plus του Βερολίνου επιτρέπει μια ευρύτερη ερμηνεία: Περιλαμβάνει επίσης, για παράδειγμα, υποχρεωτικές μάσκες ή κανόνες για μεγαλύτερες υποχρεωτικές αποστάσεις.

Για τα εστιατόρια, αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκα μόλις σηκωθούν από τη θέση τους.

Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μάσκας (όπου είναι δυνατόν) και τεστ. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στο Βερολίνο επιτρέπεται να ανοίξουν, αλλά οι μάσκες είναι υποχρεωτικές.

Μέτρα στο Βρανδεμβούργο 2021
Μέτρα στο Βρανδεμβούργο

Μέτρα στο Βρανδεμβούργο

Ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου Dietmar Woidke δικαιολόγησε την αυστηροποίηση στο ομόσπονδο κρατίδιό του με μια “οξεία κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Από την Τετάρτη (24 Νοεμβρίου), ο κανόνας 2G ισχύει πλέον και στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων και στα ξενοδοχεία.

Ισχύει εξαίρεση για τα καταστήματα τροφίμων, μεταξύ άλλων. Εξαιρούνται τα παιδιά έως τα δωδέκατα γενέθλιά τους και – κατ’ εξαίρεση – οι έφηβοι έως τα 18α γενέθλιά τους, εφόσον παρουσιάσουν αρνητικό τεστ.

Επιπλέον, η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων στα σχολεία θα καταργηθεί. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Britta Ernst Οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, εξήγησε. Αυτό είναι επίσης σύμφωνο με τις επιθυμίες των γονέων.

Επιπλέον, η έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων θα επισπευσθεί κατά τρεις ημέρες. Ο κανονισμός 2G ισχύει για τους ενήλικες για αθλήματα επαφής όπως το ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ σε αθλητικές αίθουσες.

Ωστόσο, όλα τα άλλα αθλήματα σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης, μπορούν να ασκηθούν εάν το τεστ είναι αρνητικό. Για τις δημόσιες γιορτές ισχύει ο κανόνας 3G, ενώ για τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες ισχύει ο κανόνας 2G.

Ωστόσο, σε διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, σε κάμπινγκ και σε σκάφη, η διανυκτέρευση είναι δυνατή ακόμη και με αρνητικό τεστ. Επιπλέον, ο κανονισμός 2G plus ισχύει πλέον στα κλαμπ, τις ντισκοτέκ και τα φεστιβάλ.

Σε περιοχές hotspot ισχύει επίσης νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ανεμβολίαστα άτομα από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ. Σε αυτές τις περιοχές, δεν θα επιτρέπεται πλέον η λειτουργία κλαμπ και ντίσκο.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, αυτό ισχύει για τις περιοχές Elbe-Elster, Oberspreewald-Lausitz και Spree-Neiße από την Πέμπτη (25 Νοεμβρίου).

Μέτρα στη Βρέμη 2021
Μέτρα στη Βρέμη

Μέτρα στη Βρέμη

Το μικρότερο γερμανικό κρατίδιο έχει επίσης αυστηροποιήσει τον κανονισμό του. Από την Πέμπτη (25 Νοεμβρίου), η απαίτηση χρήσης μάσκας ισχύει όχι μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στο λιανικό εμπόριο, αλλά και σε όλους τους άλλους εσωτερικούς χώρους.

Μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους. Πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου. Για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βρέμης και του Bremerhaven, ο κανόνας 3G ίσχυε μέχρι τώρα.

Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των πάγκων, λιγότεροι πάγκοι και απαίτηση χρήσης μάσκας στους χώρους. “Αναμένεται ότι από την Πέμπτη θα έχουμε τον κανόνα 2G τόσο στη Βρέμη όσο και στο Bremerhaven”, δήλωσε ο δήμαρχος του Bremerhaven Melf Grantz.

Μέτρα στο Αμβούργο 2021
Μέτρα στο Αμβούργο

Μέτρα στο Αμβούργο

Στο Αμβούργο, ο κανονισμός 2G θα επεκταθεί στον πολιτιστικό τομέα και στις επιχειρήσεις παροχής καταλυμάτων από την επόμενη εβδομάδα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα (29 Νοεμβρίου), μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα μπορούν να επισκέπτονται θέατρα, κινηματογράφους, εγκαταστάσεις αναψυχής και ξενοδοχεία, δήλωσε ο δήμαρχος Peter Tschentscher.

Επιπλέον, ο κανονισμός 3G πρόκειται να εφαρμοστεί σε λεωφορεία και τρένα. Οι αυστηρότεροι κανόνες 2G έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στο Αμβούργο από το Σάββατο.

Σύμφωνα με αυτές, μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα έχουν πρόσβαση σε ορισμένους χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, κλαμπ, ντίσκο, φορείς παροχής υπηρεσιών που σχετίζονται με το σώμα, εσωτερικούς χώρους άθλησης, καθώς και χορωδίες και ορχήστρες αναψυχής.

Οι βασικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, όπως το κούρεμα, η χειροθεραπεία και οι ιατρικές θεραπείες, εξακολουθούν να επιτρέπονται βάσει του κανονισμού 3G.

Σύμφωνα με το 3G, τα μη εμβολιασμένα άτομα μπορούν επίσης να γίνουν δεκτά εάν παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Προς το παρόν, δεν θα υπάρξει καμία σύσφιξη στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Μέτρα στην Έσση 2021
Μέτρα στην Έσση

Μέτρα στην Έσση

Από την Πέμπτη (25 Νοεμβρίου), το κρατίδιο θα αυστηροποιήσει τα μέτρα του. Στη συνέχεια, η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα ισχύει και στις αίθουσες των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Αυτό ισχύει επίσης για τη διανυκτέρευση, τις εκδηλώσεις, τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τους αντίστοιχους χώρους εργασίας. Στον κλάδο της εστίασης, η μάσκα μπορεί ακόμα να αφαιρεθεί στα καθίσματα.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες σε νοσοκομεία, γηροκομεία, οίκους ευγηρίας και ιατρεία πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν αναρρώσει, είτε να προσκομίζουν απόδειξη αρνητικού rapid τεστ που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.

Στο μέλλον, μόνο οι εργαζόμενοι με καθεστώς 3G θα επιτρέπεται να εισέρχονται στο χώρο εργασίας.

Το 2G με μάσκα και απόσταση εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους σε εγκαταστάσεις αναψυχής, αθλητικούς χώρους, πολιτιστικούς χώρους, εστιατόρια, καζίνο και αίθουσες τυχερών παιχνιδιών. Το 2G plus εφαρμόζεται σε εσωτερικούς χώρους σε ντισκοτέκ καθώς και σε οίκους ανοχής.

Υποστήριξε το GRland.info – ΕΔΩ

Μέτρα στο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία
Μέτρα στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία

Μέτρα στο Μεκλεμβούργο – Δυτική Πομερανία

Στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, έρχονται επίσης αυστηρότερα μέτρα. Έχει ήδη ανακοινωθεί η επέκταση των υποχρεώσεων τεστ στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Για τις πόλεις που φτάνουν στο τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα προειδοποίησης στον κρατικό προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη, ισχύει ο κανόνας 2G. Τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών απαλλάσσονται.

Για τους 12χρονους έως 17χρονους, αυτό ισχύει μέχρι το τέλος του έτους. Τα παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών, ωστόσο, πρέπει να υποβάλλουν καθημερινά ένα τεστ.

Στις παμπ, τα εστιατόρια και τις εκδηλώσεις ισχύει εδώ και αρκετό καιρό ένα μοντέλο επιλογής 2G: αν έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες, πολλά μέτρα προστασίας μπορούν να παραλειφθούν – στους κινηματογράφους, ωστόσο, ισχύει ο κανόνας 3G σε κάθε περίπτωση.

Μέτρα στη Κάτω Σαξονία 2021
Μέτρα στη Κάτω Σαξονία

Μέτρα στη Κάτω Σαξονία

Η Κάτω Σαξονία επεκτείνει τα μέτρα προστασίας της – αυστηρότεροι κανόνες 2G θα ισχύουν ήδη σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής από τις 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, τα επίπεδα προειδοποίησης θα τεθούν σε ισχύ ταχύτερα, όπως και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Ήδη από το επίπεδο προειδοποίησης 2 (από μια τιμή νοσηλείας 6), τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα πρέπει επίσης να υποβάλουν πρόσθετα αρνητικά τεστ (2G plus). Οι νέοι κανόνες ισχύουν επίσης στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Κάτω Σαξονίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κάτω Σαξονίας, η υφιστάμενη υποχρέωση να φορούν μάσκες στην τάξη θα επεκταθεί στην πρώτη και τη δευτέρα τάξη. Εξακολουθεί να μην υπάρχει κλείσιμο σχολείων ή παιδικών σταθμών σε ολόκληρο το κρατίδιο.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές απαγορεύονται μέχρι τη λήξη του σχολικού εξαμήνου στις 31 Ιανουαρίου. Επιπλέον, ο κανόνας 3G ισχύει για τους εργαζόμενους σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Το προσωπικό του σχολείου που δεν έχει εμβολιαστεί ή αναρρώσει, πρέπει να υποβάλεται σε καθημερινά τεστ.

Μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία 2021
Μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Μέτρα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Στο πολυπληθές κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στις 24 Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ σημαντικοί περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Karl-Josef Laumann, ο κανονισμός 2G θα εφαρμοστεί σε πολλά σημεία στον τομέα της αναψυχής. Ως παραδείγματα ανέφερε κινηματογράφους, παμπ, εστιατόρια και συναυλίες, αλλά και χριστουγεννιάτικες αγορές, γήπεδα ποδοσφαίρου και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Σε περιπτώσεις με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο μόλυνσης πρέπει να εφαρμόζεται το 2G plus. Στο χώρο εργασίας ισχύει το 3G – εκεί έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή άτομα που έχουν υποβληθεί σε αρνητικό τεστ. Σε νοσοκομεία, μουσεία ή εσωτερικούς χώρους εστίασης, ισχύει ο κανόνας 3G.

Μέτρα στη Ρηνανία-Παλατινάτο 2021
Μέτρα στη Ρηνανία-Παλατινάτο

Μέτρα στη Ρηνανία-Παλατινάτο

Από την Τετάρτη, αυστηρότεροι κανόνες θα ισχύουν στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Η κυβέρνηση ψήφισε το 28ο διάταγμα με βάση τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις. Ο κανόνας 2G θα ισχύει στη συνέχεια με εξαιρέσεις σε όλο το κρατίδιο.

Στο μέλλον, θα είναι καθοριστικό το ποσοστό νοσηλείας για τους περιορισμούς. Εάν το ποσοστό ξεπεράσει το 3, ο κανόνας 2G θα εφαρμοστεί σε κρατιδιακό επίπεδο.

Εάν το ποσοστό αυξηθεί πάνω από 6, τότε θα ισχύει το 2G plus, οπότε τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν ένα τρέχον πιστοποιητικό τεστ.

Στα λεωφορεία και τα τρένα ισχύει ο κανόνας 3G – εκτός από τα μικρά παιδιά και τις σχολικές μεταφορές. Οι εταιρείες μεταφορών θα διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Μέτρα στο Σάαρλαντ 2021
Μέτρα στο Σάαρλαντ

Μέτρα στο Σάαρλαντ

Στο Σάαρλαντ, το Σάββατο τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότεροι κανόνες. Σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, ισχύει ο κανόνας 2G.

Στα κλαμπ και τις ντισκοτέκ συμπληρώνεται από μια πρόσθετη υποχρέωση τεστ. Στα σχολεία ισχύει η απαίτηση χρήσης μάσκας.

Μέτρα στη Σαξονία 2021
Μέτρα στη Σαξονία

Μέτρα στη Σαξονία

Η Σαξονία περιορίζει μεγάλα τμήματα της δημόσιας ζωής. Εκτός από τις βιβλιοθήκες, όλες οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, τα μπαρ, τα κλαμπ και οι ντίσκο είναι κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Απαγορεύεται η διανυκτέρευση τουριστών.

Ο κλάδος της εστίασης θα επιτρέπεται να ανοίγει μέχρι τις 8 μ.μ. σύμφωνα με τον κανόνα 2G. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν αρχικά έως τις 12 Δεκεμβρίου. Απαγορεύονται επίσης οι μεγάλες εκδηλώσεις, τα φεστιβάλ και οι εκθέσεις, καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια με τρένα και λεωφορεία.

Οι σχολές χορού, μουσικής και τέχνης δεν επιτρέπεται να διδάσκουν, όπως και τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά και οι νέοι μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Για τις περιοχές εστίασης με επίπτωση πάνω από 1000, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανεμβολίαστους από τις 10 μ.μ. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν ανοιχτά.

Ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και τα δημοτικά και ειδικά σχολεία θα πρέπει να τεθούν σε περιορισμένη λειτουργία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επιπλέον, η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων στα σχολεία θα ανασταλεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Στον τομέα του λιανικού εμπορίου, δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα καταστήματα βασικού εφοδιασμού, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία ή τα καταστήματα καλλυντικών.

Οπουδήποτε αλλού, ισχύει ο κανόνας 2G. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα. Αυτό ισχύει και για τα κομμωτήρια. Τα επαγγελματικά αθλήματα μπορούν να παίζονται χωρίς θεατές.

Μέτρα στο Sachsen-Anhalt
Μέτρα στη Σαξονία-Άνχαλτ

Μέτρα στη Σαξονία-Άνχαλτ

Στη Σαξονία-Άνχαλτ, ο κανόνας 2G θα ισχύει από την Τετάρτη (24 Νοεμβρίου) σε κλειστές εκδηλώσεις 50 ατόμων και άνω, σε κλειστές εγκαταστάσεις εστίασης, με λίγες εξαιρέσεις σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και σε εγκαταστάσεις αναψυχής.

Εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών και τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας. Οι ντισκοτέκ παραμένουν ανοιχτές, αλλά ισχύει ο κανόνας 2G-plus – οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες πρέπει επομένως να υποβάλουν πρόσθετα τεστ.

Η υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων στα σχολεία θα καταργηθεί επίσης στη Σαξονία-Άνχαλτ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα θα ισχύσουν στα σχολεία υποχρεωτικά καθημερινά τεστ.

Οι διακοπές των Χριστουγέννων θα ξεκινήσουν νωρίτερα. Η τελευταία ημέρα του σχολείου είναι ήδη η 17η Δεκεμβρίου και όχι η 21η Δεκεμβρίου.

Μέτρα στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν 2021
Μέτρα στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Μέτρα στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν

Το Σλέσβιχ-Χόλσταϊν έχει επίσης αυστηροποιήσει τα μέτρα του. Από τη Δευτέρα, μόνο τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους εγκαταστάσεων αναψυχής και εστιατορίων. Στο μέλλον, το 2G θα εφαρμόζεται στις εκδηλώσεις αναψυχής.

Μέτρα στη Θουριγγία 2021
Μέτρα στη Θουριγγία

Μέτρα στη Θουριγγία

Λόγω της τεταμένης κατάστασης της πανδημίας στη Θουριγγία, η κυβέρνηση του κρατιδίου ανακοίνωσε μερικό lockdown από την Τετάρτη (24 Νοεμβρίου). Οι χριστουγεννιάτικες αγορές θα απαγορευτούν, τα κλαμπ, τα μπαρ και οι ντίσκο θα πρέπει να κλείσουν.

Τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 10 μ.μ., όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας της Θουριγγίας Heike Werner. Οι πισίνες, οι σάουνες και τα ιαματικά λουτρά θα πρέπει επίσης να κλείσουν. Εξαιρέσεις ισχύουν για τον σχολικό αθλητισμό.

Οι κανονισμοί 2G θα εφαρμόζονται επίσης σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής. Το 2G θα είναι επίσης υποχρεωτικό στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν αναρρώσει πρέπει να τηρούν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αντιμετωπίσουν επίσης περιορισμούς στις επαφές: επιτρέπεται να συναντήσουν μόνο μέχρι δύο άλλα άτομα που δεν ανήκουν στο δικό τους νοικοκυριό.

Υποστήριξε το GRland.info – ΕΔΩ

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Ποια μέτρα ισχύουν στα κρατίδια της Γερμανίας 2021
Ποια μέτρα ισχύουν στα κρατίδια της Γερμανίας | By Zmaj88

Υποστήριξε το GRland.info – ΕΔΩ

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.