34χρονος άνδρας έβαλε φωτιά σε τζαμί με βενζίνη στη Γερμανία

Το βράδυ της Τρίτης η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν άνδρα που έβαλε φωτιά σε τζαμί. Είχε ρίξει βενζίνη και την άναψε με αναπτήρα….

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε γύρω στις 9.45 το βράδυ. Οι μάρτυρες είχαν καλέσει το 100 επειδή ο 34χρονος είχε χύσει τη βενζίνη στον πολυσύχναστο οίκο προσευχής. Πήγαν αμέσως στο τζαμί στην Hühnerdorfer Straße.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στη BILD: “Ο άνδρας έχυσε στο τζαμί ένα εύφλεκτο υγρό, το οποίο ήταν γεμάτο σε ένα μπιτόνι. Ένα ράφι πήρε φωτιά, αλλά μπόρεσε να σβήσει από έναν μάρτυρα”. Ο Ιρανός, ο οποίος ήταν γνωστός στην αστυνομία, συνελήφθη αργότερα στο σπίτι του. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, είχε ήδη βάλει φωτιά στο τζαμί. Τον Απρίλιο, φέρεται να έβαλε φωτιά σε ένα Κοράνι, την ιερή γραφή του Ισλάμ. Κρατήθηκε από άλλους επισκέπτες του τζαμιού μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Τα κίνητρά του είναι ακόμη ασαφή. Οι έρευνες διεξάγονται για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος και διατάραξη της άσκησης της θρησκείας.

Στόχος το συγκεκριμένο τζαμί

Το τζαμί έχει γίνει επανειλημμένα στόχος τα τελευταία χρόνια. Το 2019, για παράδειγμα, ο Τυνήσιος Hosni S. έσπασε τα παράθυρα. Όσον αφορά το κίνητρό του, δήλωσε τότε: “Παρερμήνευσαν το Κοράνι, ο Αλλάχ μου είπε να πετάξω τις πέτρες”.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, πραγματοποιήθηκε επίθεση με εκρηκτικά σε αυτό το τζαμί. Ο δηλωμένος υποστηρικτής της Pegida Nino K. συνελήφθη και καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια και οκτώ μήνες για τέσσερις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας και πρόκλησης έκρηξης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης