8 πράγματα πριν μετακομίσετε μόνιμα στη Γερμανία!

Ταξιδεύετε σύντομα μόνιμα για τη Γερμανία; Αν πρόκειται να μετακομίσετε στο εγγύς μέλλον, παραθέτουμε μια χρήσιμη λίστα ελέγχου με τα πράγματα που πρέπει να φροντίσετε πριν πάτε στο αεροδρόμιο, για να κάνετε τη μετακόμισή σας πολύ πιο εύκολη.

1. Τακτοποιήστε τα έγγραφα COVID σας

Τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζονται από Lockdown, ταξιδιωτικούς περιορισμούς και νέες απαιτήσεις εγγράφων.

Η Γερμανία δεν είχε περιορισμούς εισόδου από τις 11 Ιουνίου 2022, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για να ταξιδέψετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι κανόνες δεν θα επιστρέψουν στο εγγύς μέλλον.

Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τακτοποιήσει τα έγγραφα COVID πριν έρθετε, συμπεριλαμβανομένων των αποδείξεων εμβολιασμού ή ανάρρωσης.

2. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας

Πριν αναχωρήσετε, ίσως θελήσετε να προγραμματίσετε ένα check-up με τον γιατρό σας, για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά στην υγεία σας και να διασφαλίσετε ότι ο εμβολιασμός και τα ιατρικά σας αρχεία είναι ενημερωμένα.

Δεδομένου ότι τα αρχεία συχνά δεν είναι προσβάσιμα από το εξωτερικό, το να έχετε ένα αντίγραφο του ιατρικού σας φακέλου για να το φέρετε στη Γερμανία θα βοηθήσει τον νέο σας γιατρό να κατανοήσει το ιατρικό σας ιστορικό, κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο απλή.

Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις δουλειά στη Γερμανία

Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, προμηθευτείτε αρκετά για 60 έως 90 ημέρες, ώστε να έχετε χρόνο να τακτοποιήσετε τη νέα σας συνταγή μόλις φτάσετε στη Γερμανία.

Δεν θέλετε να πανικοβάλλεστε μήπως σας τελειώσουν τα φάρμακα και αναγκαστείτε να τρέξετε σε έναν γιατρό. Ίσως χρειαστεί να έχετε μαζί με τα φάρμακά σας και ένα σημείωμα γιατρού, σε περίπτωση που σας ελέγξουν στο τελωνείο.

8 πράγματα πριν μετακομίσετε μόνιμα στη Γερμανία!
Πριν μετακομίσετε Γερμανία – Επισκεφθείτε τον γιατρό σας | By busracavus

3. Ελέγξτε την εγκυρότητα του διαβατηρίου σας

Γνωρίζατε ότι οι περισσότερες χώρες επιτρέπουν την είσοδο σε ανθρώπους μόνο εάν το διαβατήριό τους έχει τουλάχιστον έξι μήνες ισχύ ακόμα;

Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του διαβατηρίου σας. Αν και τα πράγματα διαφέρουν ανάλογα με την υπηκοότητα και τον προορισμό σας, σε γενικές γραμμές δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με διαβατήριο που έχει ισχύ μικρότερη των έξι μηνών.

Επίσης, δεν θέλετε να κολλήσετε προσπαθώντας να ανανεώσετε το διαβατήριό σας στη Γερμανία- είναι πολύ πιο εύκολο να το ανανεώσετε πριν ταξιδέψετε.

4. Επενδύστε σε μερικούς ανιχνευτές αποσκευών

Το καλοκαίρι του 2022 πολλοί άνθρωποι έχασαν τις αποσκευές τους σε όλη την Ευρώπη. Αν θέλετε να παρακολουθείτε τα πράγματά σας, μπορείτε να σκεφτείτε να επενδύσετε σε μερικούς ανιχνευτές για τις βαλίτσες σας για να είστε ήσυχοι – για παν ενδεχόμενο!

5. Σκεφτείτε την ασφάλιση υγείας

Όλοι όσοι ζουν στη Γερμανία είναι νομικά υποχρεωμένοι να συνάψουν ασφάλιση υγείας. Δεν έχει σημασία αν είστε φοιτητής ή αν αναζητάτε εργασία, εξακολουθείτε να χρειάζεστε ασφάλιση υγείας, αλλιώς κινδυνεύετε να πληρώσετε μεγάλο πρόστιμο.

Για το ταξίδι σας, δεν πειράζει να έχετε απλώς ταξιδιωτική ασφάλιση, αλλά φροντίστε να συνάψετε ασφάλιση υγείας αφού φτάσετε. Θα τη χρειαστείτε, για παράδειγμα, αν υποβάλετε αίτηση για άδεια παραμονής.

8 πράγματα πριν μετακομίσετε μόνιμα στη Γερμανία!
Πριν μετακομίσετε Γερμανία – Σκεφτείτε την ασφάλιση υγείας | By skyther5

6. Κάντε αντίγραφα των σημαντικών εγγράφων σας

Θα πάρετε μαζί σας στη Γερμανία όλα τα πιο σημαντικά έγγραφά σας, όπως το διαβατήριο και το πιστοποιητικό γέννησής σας, αλλά είναι λογικό να αφήσετε ένα αντίγραφο αυτών σε έντυπη μορφή σε ένα έμπιστο μέλος της οικογένειας ή σε έναν φίλο.

Τι πρέπει να ξέρετε για το κούρεμα στη Γερμανία

Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να χάσετε τα πρωτότυπα έγγραφά σας ή να χρειαστείτε ένα φυσικό αντίγραφο στη χώρα σας. Αν συμβεί κάτι στα έγγραφά σας, μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ξέρετε ότι κάποιος στην πατρίδα σας έχει ένα αντίγραφο για έκτακτες ανάγκες.

7. Μιλήστε με την τράπεζά σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την τράπεζά σας ότι μετακομίζετε στο εξωτερικό, ώστε να τοποθετήσετε μια ταξιδιωτική ειδοποίηση στο λογαριασμό σας.

Αυτό θα σας αποτρέψει να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μπλοκαριστούν ο λογαριασμός ή οι κάρτες σας όταν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές από το εξωτερικό.

8. Κλείστε τα ραντεβού σας

Και, τέλος, φροντίστε να κλείσετε εγκαίρως όλα τα σημαντικά ραντεβού στη Γερμανία, ώστε να μπορέσετε να διεκπεραιώσετε σημαντικές εργασίες, όπως η εγγραφή (Anmeldung).

Σας εξηγούμε τη σημαντική γερμανική λέξη ‘Anmeldung’

Μόλις εγγραφείτε, μπορείτε να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό, να κλείσετε συμβόλαιο τηλεφώνου, να αποκτήσετε αριθμό φορολογικού μητρώου και να ανοίξετε άλλες πόρτες για τη ζωή σας στη νέα σας χώρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.