Χάος και δραματικές σκηνές από τις πλημμύρες στη Νυρεμβέργη

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Γερμανία: Φονικές πλημμύρες

Πολλές ώρες έντονης βροχής πλημμύρισαν τη Νυρεμβέργη το βράδυ της Πέμπτης. Μάζες νερού πλημμύρισαν τα μετρό και το Frankenschnellweg, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός έγινε ένας υγρός βιότοπος, πολλά δέντρα έπεσαν. Και πολλοί κάτοικοι έμειναν στο σκοτάδι…

Η καταιγίδα πλημμύρισε τμήματα του κέντρου της πόλης την Πέμπτη. Το Frankenschnellweg μετατράπηκε σε κανάλι, οι πλημμυρισμένοι υπόγειοι σταθμοί εμπόδισαν τις μετακινήσεις και τα φρεάτια του μετρό γέμισαν. Το βράδυ της Πέμπτης, η πυροσβεστική έκανε λόγο για “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι διασώστες έπρεπε να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες περιστατικά, έπρεπε να αντληθούν υπόγεια και να απομακρυνθούν πεσμένα δέντρα. Αλλά αυτό ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πυροσβεστική έκανε λόγο για περίπου 600 κλήσεις που παρέμεναν ακόμη ανοιχτές. Εν τω μεταξύ, ακόμη και η κλήση έκτακτης ανάγκης ήταν υπερφορτωμένη.

Υπάρχει, για παράδειγμα, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός, ο οποίος αρχικά προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην πυροσβεστική. “Στην πραγματικότητα, ήταν λίγο λιγότερο άγρια από ό,τι φοβόμασταν”, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Είναι αλήθεια ότι ο κυκλοφοριακός κόμβος μετατράπηκε σε υγρό βιότοπο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πολλά καταστήματα στους κάτω ορόφους είχαν να παλέψουν με τις μάζες του νερού. Δύο άνθρωποι γλίστρησαν και τραυματίστηκαν. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σκηνές απειλητικές για τη ζωή στο μετρό της Νυρεμβέργης

Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της πυροσβεστικής, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν απειλητικές για τη ζωή σκηνές, ιδίως στα μετρό της Νυρεμβέργης. Γέμισαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μετατράπηκαν σε δυνητικά θανατηφόρες παγίδες.

Στη Nopitschstraße στα νοτιοδυτικά της πόλης, για παράδειγμα, περαστικοί μετέφεραν οδηγούς από το νερό, το οποίο για κάποιους ήταν κυριολεκτικά μέχρι το λαιμό.

Μια οικογένεια αναγκάστηκε να μεταφέρει τα μωρά της έξω από το αυτοκίνητο.

Δείτε επίσης -> Δραματικές σκηνές στη Νυρεμβέργη: Οικογένεια βυθίζεται στο νερό

Η σήραγγα Steinbühl είχε επίσης πλημμυρίσει. Τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα βυθίστηκαν τελείως. Ένα τραμ βυθίστηκε επίσης κατά το ήμισυ. Η κυκλοφορία του τραμ στη Νυρεμβέργη έπρεπε να περιοριστεί μαζικά στο μεταξύ. Οι υπόγειοι σταθμοί πλημμύρισαν επίσης. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο υψηλές είναι οι υλικές ζημιές – αλλά είναι πιθανό να είναι τεράστιες.

Τα φώτα έσβησαν στη Νυρεμβέργη

Πολλοί άνθρωποι στη Νυρεμβέργη βρέθηκαν ξαφνικά στο σκοτάδι το βράδυ της Πέμπτης. “Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υποσταθμοί και οι σταθμοί μετασχηματισμού βρίσκονται κάτω από το νερό”, εξηγεί ο Sebastian Kahl, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Μεταξύ άλλων περιοχών, επηρεάζεται το δυτικό τμήμα της πόλης. Το πόσα νοικοκυριά επηρεάστηκαν παρέμεινε αρχικά ασαφές.

Από τις τέσσερις το πρωί, τα περισσότερα διαμερίσματα τροφοδοτούνται και πάλι με ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της N-Ergie. Ωστόσο, μεμονωμένα νοικοκυριά στο νότιο τμήμα της πόλης εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα. Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να συνδεθούν και πάλι με το δίκτυο είναι ακόμη ασαφές, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Video

Δείτε επίσης -> Δραματικές σκηνές στη Νυρεμβέργη: Οικογένεια βυθίζεται στο νερό

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης