Χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Γερμανίας-Γαλλίας

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Γερμανία: Διαθέσιμα εισιτήρια για το τρένο European Sleeper

Οι νέοι σε όλη τη Γαλλία και τη Γερμανία μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για να αποκτήσουν δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Έως και 60.000 άτομα θα μπορούν να αιτηθούν δωρεάν σιδηροδρομικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο – με 30.000 να διανέμονται στη Γαλλία και 30.000 στη Γερμανία.

Όσοι επιλεγούν θα μπορούν να επιλέξουν μια περίοδο επτά ημερών για να επισκεφθούν την άλλη χώρα, όπου θα απολαύσουν απεριόριστα δωρεάν σιδηροδρομικά ταξίδια.

Στόχος του προγράμματος είναι η οικοδόμηση διαπολιτισμικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς γιορτάζουν τα 60 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων – η οποία συνέβαλε στην οικοδόμηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των πρώην αντιπάλων.

Τα εισιτήρια θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας στη γαλλική έκδοση του συνδέσμου – “Passe France Allemagne” ή στη γερμανική έκδοση – “Der deutsch-französische Freundschaftspass” για να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο σε νέους ηλικίας 18 έως 27 ετών (γεννημένους μεταξύ 2 Ιουλίου 1995 και 31 Δεκεμβρίου 2005) που διαμένουν επίσημα στη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Ως εκ τούτου, όποιος υποβάλλει αίτηση θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό στοιχείο έγκυρης ταυτότητας, διαβατήριο ή άδεια παραμονής που έχει εκδοθεί από τις γαλλικές ή γερμανικές αρχές. Δεν είναι, ωστόσο, απαραίτητο να είναι Γάλλος ή Γερμανός πολίτης.

Πώς υποβάλλω αίτηση;

Θα πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα, δίνοντας πληροφορίες όπως το όνομα, το επώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την απόδειξη της χώρας διαμονής και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Καθώς τα εισιτήρια θα διανεμηθούν με βάση τη σειρά προτεραιότητας, μόλις συμπληρωθεί η φόρμα, τότε το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αποσταλεί απευθείας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (εφόσον υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια).

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα;

Το πάσο ισχύει για ταξίδια μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31ης Δεκεμβρίου. Εάν λάβετε το πάσο (έναν ειδικό κωδικό), τότε θα μπορείτε να εισέλθετε στην άλλη χώρα μία φορά, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της επταήμερης περιόδου.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ταξιδέψετε όσο θέλετε εντός της Γαλλίας ή της Γερμανίας.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα για να ταξιδέψετε εντός της χώρας σας.

Στον ιστότοπο παρατίθενται διάφορα προτεινόμενα δρομολόγια και για τις δύο χώρες. Μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ για όσους κατοικούν στη Γερμανία και ΕΔΩ για όσους κατοικούν στη Γαλλία.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να αναχωρήσετε από την ίδια πόλη στην οποία εισήλθατε. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε από τη Γερμανία στη Γαλλία, μπορείτε να πάρετε το τρένο για το Παρίσι και στη συνέχεια να επιστρέψετε στη Γερμανία από τη Ντιζόν.

Στην πράξη, το σύστημα θα λειτουργεί παρόμοια με το εισιτήριο Interrail και θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ειδικό κωδικό σας για την ενεργοποίηση των εισιτηρίων.

Για όσους ταξιδεύουν από τη Γαλλία προς τη Γερμανία, η πρόσβαση είναι ανοικτή σε όλα τα γερμανικά τρένα, συμπεριλαμβανομένων των τρένων υψηλής ταχύτητας ICE.

Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε κράτηση θέσης, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον 4 ευρώ.

Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας με τρένο TGV, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε την κράτησή σας αυτοπροσώπως σε έναν σταθμό της SNCF ή να επιλέξετε να διασχίσετε τα σύνορα χρησιμοποιώντας ένα περιφερειακό τρένο, προκειμένου να αποφύγετε το πρόσθετο τέλος κράτησης, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Γιατί εφαρμόζεται αυτό το σύστημα;

Εκτός από τον στόχο να ενθαρρυνθούν περισσότεροι νέοι να ταξιδέψουν μεταξύ των δύο χωρών και να οικοδομήσουν πολιτιστικές ανταλλαγές, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Libération ότι το σχέδιο αποσκοπεί επίσης στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της παροχής κινήτρων για σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

“Το σχέδιο αποσκοπεί στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων για τον τομέα των μεταφορών. Πρέπει να πείσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν με τρένο.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να προσφέρουμε ελκυστικές προσφορές”, δήλωσε ο Wissing τον Ιανουάριο.

Το σχέδιο θα υποστηριχθεί οικονομικά από τις εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες των δύο χωρών – SNCF για τη Γαλλία και Deutsche Bahn για τη Γερμανία.

Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει άλλα προγράμματα για την ενθάρρυνση των σιδηροδρομικών ταξιδιών, όπως η εφαρμογή της μηνιαίας σιδηροδρομικής κάρτας των 49 ευρώ.

Όταν το σχέδιο ανακοινώθηκε αρχικά τον Ιανουάριο, το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών τόνισε επίσης ότι το σύστημα δωρεάν εισιτηρίων δεν θα είναι το μοναδικό σχέδιο σιδηροδρομικών υπηρεσιών για την καλύτερη σύνδεση των δύο χωρών.

Το τρένο TGV υψηλής ταχύτητας Παρίσι-Βερολίνο πρόκειται να δρομολογηθεί το 2024, ενώ στα τέλη του 2023 (ή στις αρχές του 2024) θα επιστρέψει το νυχτερινό τρένο που θα συνδέει τις δύο πόλεις.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από άλλες γραμμές υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τις δύο χώρες, όπως η απευθείας γραμμή υψηλής ταχύτητας που ήδη συνδέει το Παρίσι με το Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης