Προσοχή: Δεκάδες ασθενείς – ένας θάνατος από σαλμονέλα σε κεμπάπ

Προσοχή: Δεκάδες ασθενείς - ένας θάνατος από σαλμονέλα σε κεμπάπ

Η υγειονομική αρχή της Αυστρίας ενημέρωσε για πιθανή σχέση μεταξύ ασθενειών από σαλμονέλα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και κεμπάπ κοτόπουλου από την Πολωνία. Η Γερμανία επηρεάζεται επίσης…

Στην Αυστρία, 27 άνθρωποι αρρώστησαν από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου, ένας εκ των οποίων πέθανε, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (AGES) στη Βιέννη.

Υπήρξαν επίσης κρούσματα της νόσου στη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Δανία και τη Νορβηγία, σύμφωνα με προηγούμενη έκθεση της AGES από τις αρχές Αυγούστου.

Η αυστριακή αρχή εντόπισε την προέλευση των λοιμώξεων αφού σχεδόν όλοι όσοι νόσησαν ισχυρίστηκαν ότι είχαν φάει κεμπάπ κοτόπουλο λίγο νωρίτερα.

Περαιτέρω έρευνες αποκάλυψαν ότι όλα τα εστιατόρια που επλήγησαν χρησιμοποίησαν κεμπάπ από την Πολωνία.

Μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου, η Πολωνία κοινοποίησε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εννέα φορές μολυσμένο με σαλμονέλα κεμπάπ κοτόπουλου, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Σύμφωνα με το πολωνικό Υπουργείο Γεωργίας στα τέλη Μαρτίου, η Πολωνία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος πουλερικών στην ΕΕ, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας του κρέατος αυτού στην κοινότητα των κρατών και ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παραγωγή το 2022 ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Περισσότερο από το ήμισυ της παραγωγής εξάγεται.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης