Η Deutsche Bahn ετοιμάζει υπηρεσίες για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών

Η εταιρία των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn (DB) ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να προσφέρει και πάλι υπηρεσίες εμπορευματικών τρένων για τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών σε γερμανικά λιμάνια προκειμένου αυτά να φορτωθούν σε πλοία.

Τα σιτηρά θα μεταφέρονται με τρένα σε γερμανικά λιμάνια, όπως το Ρόστοκ και το Αμβούργο, σύμφωνα με την DB.

Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για τις ποσότητες που μπορούν να μεταφερθούν αλλά σε εβδομαδιαία βάση είναι προγραμματισμένα πολλά δρομολόγια τρένων, παραλαμβάνοντας κυρίως ουκρανικά σιτηρά από τη Ρουμανία.

Η DB εκτελεί δρομολόγια τρένων από τη Γερμανία που είναι φορτωμένα με ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία και είναι προγραμματισμένο τα εμπορικά αυτά τρένα να φορτώνονται με σιτηρά κατά την επιστροφή τους.

Οι εξαγωγές των ουκρανικών αγροτικών προϊόντων ανήλθαν σε περίπου 2,5 εκατ. τόνους τον Ιούνιο συγκριτικά με 6 εκατ. τόνους σιτηρών ανά μήνα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.