Η πιο ζεστή ημέρα του έτους στη Γερμανία – Ο καύσωνας συνεχίζεται

Το θερμόμετρο στο Duisburg έδειξε 39,5 βαθμούς Κελσίου – θερμοκρασία ρεκόρ για το 2022 στη Γερμανία. Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται και κορυφώνεται στη Βαυαρία την Τετάρτη. Οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να σπάσει το όριο των 40 βαθμών Κελσίου.

Με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, η Γερμανία αισθάνθηκε ξεκάθαρα τη ζέστη. Την Τρίτη σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας για το έτος 2022.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD), 39,5 βαθμοί Κελσίου μετρήθηκαν το απόγευμα σε σταθμό στο Duisburg-Baerl στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Το Tönisvorst στον Κάτω Ρήνο κοντά στο Krefeld ακολούθησε με 39,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολουθεί το Hohenbostel στην πόλη Barsinghausen κοντά στο Ανόβερο (39,1 Κελσίου).

Στη Βαυαρία, οι θερμοκρασίες παρέμειναν αρκετά πίσω, αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει την Τετάρτη.

Η DWD έκανε λόγο για “ισχυρό θερμικό φορτίο” για τη Γερμανία. Σύμφωνα με την έκθεση, η ζέστη επικεντρώθηκε στην περιοχή από το Σάαρλαντ μέσω της Ρηνανίας-Παλατινάτου έως τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η θερμότερη ημέρα μέχρι στιγμής φέτος ήταν η 19η Ιουνίου, όταν μετρήθηκαν 39,2 βαθμοί Κελσίου στο Κότμπους και τη Δρέσδη, σύμφωνα με την DWD.

Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης για τη Γερμανία είναι 41,2 βαθμοί Κελσίου και μετρήθηκε στις 25 Ιουλίου 2019 στο Duisburg. Στη Βαυαρία, το προηγούμενο υψηλό επίσης το 2019 ήταν 40,4 βαθμοί Κελσίου στο Kahl am Main.

Δεν αποκλείονται 40 βαθμοί Κελσίου την Τετάρτη στη Βαυαρία

Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται και κορυφώνεται στη Βαυαρία την Τετάρτη: οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν και πάλι τους 30 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη βόρεια Βαυαρία είναι πιθανοί ακόμη και 39 βαθμοί Κελσίου, δήλωσε ο μετεωρολόγος Michael Sachweh σε συνέντευξή του στο BR24: “Δεν θα ήθελα καν να αποκλείσω τους 40 βαθμούς Κελσίου”.

Τη νύχτα προς την Πέμπτη και την Πέμπτη θα περάσει ένα ψυχρό μέτωπο με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, μετά το οποίο θα έρθει κάπως ψυχρότερος αέρας, ο οποίος όμως θα είναι αρκετός για θερμοκρασίες γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα κατασταλάξουν στους 32 βαθμούς Κελσίου. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι επίσης ζεστό.

Ο μετεωρολόγος βλέπει την παροχή πόσιμου νερού σε κίνδυνο, εάν οι ξηρές περίοδοι γίνουν πιο συχνές. Αυτό το καλοκαίρι, είπε, δεν είχε βρέξει στη Βαυαρία για τέσσερις εβδομάδες.

Ως αποτέλεσμα της πτώσης της στάθμης των υδάτων, η ποιότητα των υδάτων επιδεινώνεται επειδή δεν υπάρχει αρκετό νερό για να αραιωθούν οι ρύποι.

“Οδεύουμε προς τον θάνατο των ψαριών, και κάποια στιγμή, αν αυτό συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο, θα έχουμε επίσης δελτίο πόσιμου νερού”.

Ο μετεωρολόγος αναμένει συχνότερα κύματα καύσωνα και πιο ακραίες θερμοκρασίες στο μέλλον. “Αυτή είναι πράγματι μια πιο μακροπρόθεσμη κλιματική τάση που βιώνουμε”. Η συνεχιζόμενη ξηρασία προκαλεί ήδη υψηλό κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.