Δικαστική διαμάχη για ελικόπτερα διάσωσης στο Großhadern

Και οι δύο πλευρές ανησυχούν για την υγεία. Παρά το κοινό συμφέρον, η κυβέρνηση της Άνω Βαυαρίας και οι κάτοικοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Großhadern θα συναντηθούν ξανά στο δικαστήριο την Τρίτη.

Αυτό είναι το ζητούμενο: Τα κατασκευαστικά σχέδια του νοσοκομείου όσον αφορά τη μετατροπή και τον επανασχεδιασμό προβλέπουν επίσης τη λειτουργία ενός χώρου προσγείωσης ελικοπτέρων. Ο νέος χώρος προσγείωσης θα κατασκευαστεί στην οροφή του νέου κέντρου του νοσοκομείου.

Θα βρίσκεται κοντά στην κεντρική αίθουσα επειγόντων περιστατικών, ώστε οι σοβαρά τραυματισμένοι ασθενείς να μπορούν να μεταφέρονται γρήγορα.

Το υπάρχον επίγειο σημείο προσγείωσης για ελικόπτερα θα συνεχίσει να λειτουργεί. Σύμφωνα με τα σχέδια, και οι δύο χώροι προσγείωσης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για υπηρεσίες διάσωσης και μεταφορά ασθενοφόρων.

Δεν δίνεται αρκετή προσοχή στην προστασία από τον θόρυβο;

Στις 5 Οκτωβρίου 2020, η Αεροπορική Αρχή της Νότιας Βαυαρίας χορήγησε την άδεια εναέριας κυκλοφορίας για το σκοπό αυτό. Κάποιοι γείτονες κατέθεσαν αγωγή. Στην αγωγή, οι ενάγοντες τόνισαν ότι δεν είχαν τίποτα εναντίον της ιατρικής έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, επικρίνουν ότι δεν δόθηκε αρκετή προσοχή στην προστασία από τον θόρυβο. Οι ενάγοντες φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους.

Η πραγματογνωμοσύνη στην οποία βασίζεται η έγκριση είναι αδιαφανής και ελαττωματική σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα στην πρόβλεψη των κινήσεων αεροσκαφών μέχρι το 2028.

Αμφισβητείται επίσης η αναγκαιότητα ενός πρόσθετου χώρου προσγείωσης. Ωστόσο, μετά από πολύωρη ακρόαση, το διοικητικό δικαστήριο έδωσε στις καταγγελίες λίγες πιθανότητες επιτυχίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.