Εκχιονιστικά στους δρόμους γερμανικής πόλης στα μέσα Αυγούστου

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Εκχιονιστικά στους δρόμους γερμανικής πόλης στα μέσα Αυγούστου

Χειμώνας στη μέση του καλοκαιριού; Η καταιγίδα με έντονο χαλάζι κράτησε απασχολημένες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Reutlingen την Παρασκευή. Χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα…

Περισσότερες από 100 κλήσεις της πυροσβεστικής και εκχιονιστικά μηχανήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους μιας γερμανικής πόλης στα μέσα Αυγούστου:

Η καταιγίδα που πέρασε πάνω από το Reutlingen κοντά στη Στουτγάρδη το απόγευμα της Παρασκευής προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση – τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως επειδή το στρώμα του χαλαζιού έμοιαζε με μια τεράστια κουβέρτα χιονιού με την πρώτη ματιά.

Περίπου 30 λίτρα υετού ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν σε λιγότερο από μία ώρα κατά τη διάρκεια της τοπικής καταιγίδας γύρω στις 4.15 μ.μ. της Παρασκευής.

Κυρίως ως χαλάζι, το οποίο δημιούργησε τις παράξενες εικόνες των λευκών δρόμων εν μέσω καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την πόλη Reutlingen, μέσα σε λίγα λεπτά το χαλάζι γέμισε τα φρεάτια αποχέτευσης.

Ως αποτέλεσμα, το νερό χύθηκε σε υπόγεια γκαράζ, υπόγεια κελάρια και κτίρια κατοικιών.

Πολυάριθμα βίντεο δείχνουν πώς οι κάτοικοι και οι βοηθοί έπρεπε να καθαρίσουν ακόμη και τακτοποιημένες μάζες χαλαζιού από τα υπόγεια με φτυάρια για χιόνια.

Reutlingen: Ανάπτυξη 250 πυροσβεστών

Περίπου 250 πυροσβέστες της επαγγελματικής πυροσβεστικής υπηρεσίας του Reutlingen καθώς και όλα τα τμήματα της εθελοντικής πυροσβεστικής ήταν σε δράση την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Έπρεπε να ανταποκριθούν σε περίπου 100 περιστατικά. Επιπλέον, κλήθηκαν επίσης αμέτρητοι βοηθοί από τις υπηρεσίες αποχέτευσης και τις τεχνικές υπηρεσίες της πόλης.

Το θέαμα είχε αντίκτυπο και στη φύση: Μέσα σε πέντε λεπτά, η στάθμη του τοπικού ποταμού, του Echaz, είχε ανέβει, γράφει η πόλη.

Το νερό ξεχύθηκε από τους αγωγούς και παχιά στρώματα της λευκής μάζας του χαλαζιού έκλεισαν πολλούς δρόμους, σύμφωνα με τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανείς δεν τραυματίστηκε. Η αστυνομική διεύθυνση του Reutlingen ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξαν περιστατικά που να σχετίζονται με την καταιγίδα.

Και όσο γρήγορα είχε φτάσει, τόσο γρήγορα εξαφανίστηκε και πάλι. Μετά από περίπου μία ώρα, η καλοκαιρινή χειμωνιάτικη μαγεία είχε τελειώσει και πάλι.

Video

 

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης