Βερολίνο: Εκκενώθηκε συνοικία μετά τον εντοπισμό βόμβας του Β’ ΠΠ

Newsroom

Πόσες βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται στη Γερμανία;

Περίπου 7.800 Βερολινέζοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ύστερα από τον εντοπισμό μιας βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στο ανατολικό τμήμα της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε εργοτάξιο της συνοικίας Χόενσενχάουζεν. Είχε διαστάσεις 60×30 εκατοστά και, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν σοβιετικής κατασκευής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 180 αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν ελέγχους πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν ότι είχε εκκενωθεί πλήρως η περιοχή.

Έγιναν επίσης εκκλήσεις από μεγάφωνα, αλλά και μέσω του διαδικτύου.

Τρία σχολεία μετατράπηκαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, ενώ η ελεγχόμενη ανατίναξη της βόμβας καθυστέρησε προκειμένου να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση κατοίκων με κινητικά προβλήματα.

Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι αρχές του Βερολίνου εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες στην πόλη περισσότερες από 4.500 βόμβες που δεν έχουν εκραγεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ | Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης