Το τρένο περνά μέσα από ένα σπίτι στο Βερολίνο (Vid)

Το τρένο περνά μέσα από ένα σπίτι στο Βερολίνο (Vid)

Το Βερολίνο δεν στερείται ποτέ εκπλήξεων. Διάσπαρτα σε όλη την πόλη, υπάρχουν πολλά απομεινάρια που παραπέμπουν στο παρελθόν της. Ένα από αυτά είναι αρκετά εντυπωσιακό, εκπληκτικά άγνωστο και μαρτυρά μια εποχή όπου η πρόοδος δεν μπορούσε να σταματήσει…

Στο Βερολίνο, μπορείτε να ταξιδέψετε με το τρένο U-Bahn που περνά μέσα από ένα σπίτι. Κυριολεκτικά.

Τα κτίρια δεν μπορούν να σταματήσουν την πρόοδο

Τις πρώτες ημέρες του 20ού αιώνα, το Βερολίνο ήταν μια πολυσύχναστη μητρόπολη γεμάτη μεγάλες φιλοδοξίες.

Εκείνη την εποχή κατασκευαζόντουσαν μεγάλα οικοδομικά έργα. Το 1903 εμφανίστηκε το πρώτο από αυτά τα έργα: Η πρώτη γραμμή μετρό του Βερολίνου.

Για την επίτευξη αυτού του μεγάλου τεχνικού άθλου, το πρόσωπο της πόλης άλλαξε με κόστος τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος μερικές φορές εκδιώχθηκε ή έπρεπε να βιώσει τα ατελείωτα εργοτάξια.

Αυτό ήταν ίσως το πιο ορατό όταν οι μηχανικοί αποφάσισαν να διανοίξουν μια πολυκατοικία για να περάσει η γραμμή U1.

Κανείς δεν γνωρίζει γιατί προτιμήθηκε αυτή η περίεργη λύση από την πλήρη κατεδάφιση του κτιρίου ή την υπόγεια κατασκευή.

Οι ιστορικοί και η BVG συμφωνούν ότι ήταν μάλλον η φθηνότερη επιλογή.

Όταν η γραμμή επεκτάθηκε αργότερα, πολλά άλλα κτίρια είχαν την ίδια μοίρα. Δυστυχώς, σχεδόν όλα καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, ωστόσο, οι ταξιδιώτες της γραμμής U1 / U3 διέρχονται μέσα από το τελευταίο εναπομείναν αντικείμενο εκείνου του έργου.

Πώς είναι σήμερα;

Είναι ευδιάκριτο από το πάρκο Gleisdreieck στο Βερολίνο. Οι γείτονες αναφέρουν ότι έχουν συνηθίσει τον θόρυβο και ότι ορισμένα από τα δωμάτια χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, αντί για κατοικίες.

Παρ’ όλα αυτά, περίπου 600 τρένα περνούν από αυτό το σπίτι κάθε μέρα. Το μονωτικό υλικό εμποδίζει τους κραδασμούς και τον θόρυβο.

Αν σταματήσετε από κάτω, το μόνο που θα ακούσετε είναι ένας μακρινός βρυχηθμός.

Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε με τη γραμμή U 1 / U3 μεταξύ των γραμμών U-Gleisdereick και U-Kurfürstendamm, σκεφτείτε λίγο τους (πολύ) προσωρινούς γείτονες που χαιρετάτε πηγαίνοντας στη δουλειά σας κάτω από το σαλόνι τους, περνώντας με 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Video

YouTube video

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης