Εξαγριωμένοι οι αγρότες στη Γερμανία με τους νέους νόμους

Οι αγρότες στη Γερμανία αγωνίζονται εδώ και καιρό με το υψηλό κόστος και τα κυμαινόμενα έσοδα. Τώρα οι αγρότες απειλούνται με νέα προβλήματα….

Το Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο και ο υπουργός Οικονομικών Christian Lindner εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργήσουν τα φορολογικά προνόμια για τους αγρότες. Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους τους αγρότες.

Πράσινη πινακίδα κυκλοφορίας στη Γερμανία

Τα περισσότερα τρακτέρ έχουν πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας. Η μικρή διαφορά στο χρώμα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Τα οχήματα με πράσινες πινακίδες κυκλοφορίας απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Εάν η Ομοσπονδιακή Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει το δικό της, αυτό το προνόμιο θα τερματιστεί σύντομα.

Δεν ταιριάζει πλέον με μια βιώσιμη, φιλική προς το κλίμα ανάπτυξη της φορολογικής νομοθεσίας.

Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή αρχή απαιτεί την κατάργηση αυτών των φορολογικών απαλλαγών.

Και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ του FDP εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να μην χορηγούνται πλέον στο μέλλον φορολογικές ελαφρύνσεις στους αγρότες.

Συγκεκριμένα, αυτό αφορά το λεγόμενο αγροτικό ντίζελ. Το πετρέλαιο ντίζελ υπόκειται σε ενεργειακό φόρο στη Γερμανία ύψους 470,40 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Στους αγρότες και τους δασοκόμους επιστρέφονται 214,80 ευρώ ανά 1000 λίτρα μέσω του λεγόμενου Agrardieselvergütung.

Υψηλό κόστος για αγρότες στη Γερμανία

Τα σχέδια απορρίπτονται ευρέως από τους αγρότες της περιοχής. Οι αγρότες έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν υψηλό κόστος, πολλές απαιτήσεις και δύσκολα υπολογίσιμα έσοδα, λέει ο Ferdinand Wenig, αναπληρωτής πρόεδρος της ένωσης αγροτών στο Moorenweis.

Ο ίδιος λέει ότι καλλιεργεί περίπου 300 εκτάρια γης. Εάν καταργηθεί το αγροτικό ντίζελ, υπολογίζει με περίπου 35 ευρώ περισσότερες δαπάνες ανά εκτάριο – συνολικά περίπου 10.000 ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης