Έλληνες πολίτες – θύματα απάτης – είναι κατηγορούμενοι στη Γερμανία

Έλληνες πολίτες καταλήγουν κατηγορούμενοι από τη γερμανική δικαιοσύνη, καθώς στα ονόματά τους βρέθηκαν λογαριασμοί σε γερμανικές Τράπεζες που χρησιμοποιήθηκαν για ύποπτες συναλλαγές και απάτες.

Οι ίδιοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, υποστηρίζοντας πως παγιδεύτηκαν από απατηλά μηνύματα τραπεζών και έδωσαν τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, μία 42χρονη ιδιωτική υπάλληλος έδειξε στην κάμερα της ΕΡΤ3, το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο από τράπεζα.

Η ειδοποίηση ασφάλειας ήταν η παγίδα για να υποκλέψουν τα στοιχεία της, όπως υποστήριξε.

Τόσο η 42χρονη όσο και άλλοι, είναι πλέον κατηγορούμενοι και κλήθηκαν από τις ελληνικές ανακριτικές αρχές, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η γερμανική δικαιοσύνη. Κινδυνεύουν μάλιστα άμεσα να συλληφθούν.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν σε αυτούς τους λογαριασμούς φαίνεται πως μεταφέρθηκαν σε άλλες Τράπεζες και μετατράπηκαν σε bitcoins για να χαθούν στα άδυτα του διαδικτύου.

Πηγή: insider.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.