Εμπρηστική επίθεση στη σιδηροδρομική γραμμή Αμβούργου-Βερολίνου

Newsroom

Το γερμανικό μπάχαλο με τις ανασφάλιστες ισόπεδες διαβάσεις

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων σημειώνονται σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο στη σιδηροδρομική σύνδεση Αμβούργου-Βερολίνου, στη Γερμανία, λόγω εκτεταμένων ζημιών από εμπρηστική επίθεση. 

Η Αστυνομία κάνει λόγο για ενέργεια με πολιτικά κίνητρα.

Σύμφωνα με τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB), επηρεάζονται περίπου τα δύο τρίτα των δρομολογίων των υπερταχειών (ICE) μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου, με καθυστερήσεις 30-60′, καθώς τα τρένα εκτρέπονται σε εναλλακτικές γραμμές, ενώ πολλά δρομολόγια ακυρώνονται.

Οι ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά σε φρεάτια καλωδίων, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Αμβούργου να αναφέρει ότι την περασμένη νύχτα σημειώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία, καταστρέφοντας καλώδια της DB.

Ο εκπρόσωπος της DB επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έκανε λόγο για εμπρησμό με πολιτικό κίνητρο και στόχο κυρίως τις εμπορευματικές μεταφορές.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος.

Άγνωστη ομάδα ανέλαβε την ευθύνη

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα «Indymedia» δημοσιεύεται επιστολή, στην οποία αναφέρεται:

«Το βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου σαμποτάραμε αρτηρίες της καπιταλιστικής υποδομής στο Αμβούργο.

Μερικά λίτρα βενζίνης στους άξονες των καλωδίων στις ράγες θα προκαλέσουν μακροπρόθεσμες αστοχίες ή περιορισμούς στη μεταφορά πρώτων υλών, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της νεο-αποικιακής εκμετάλλευσης και της εξόρυξης που καταστρέφει τη γη».

Η επιστολή αποτελεί ήδη αντικείμενο των ερευνών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Τέτοιες επιθέσεις είναι μια μορφή τρομοκρατίας. Μπορούμε μόνο να πούμε ότι είμαστε τυχεροί που δεν υπήρξε τραυματισμός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δυσκολεύουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν, αλλά δυσκολεύουν και την ασφαλή προμήθεια ορισμένων βασικών αγαθών.

Η κοινωνική συναίνεση πρέπει να είναι ότι θέτουμε εκτός νόμου κάθε βία και εξτρεμισμό» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης