Θα επιτρέπεται το κάπνισμα κάνναβης στο κέντρο γερμανικής πόλης;

Το Ντόρτμουντ θέλει να γίνει ως η δοκιμαστική πόλη για το νόμιμο κάπνισμα. Αρκετές κοινοβουλευτικές ομάδες τάσσονται υπέρ αυτού του σχεδίου. Οι ενήλικες θα μπορούν στη συνέχεια να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη σε καταστήματα.

Η πόλη του Ντόρτμουντ πρόκειται να γίνει πόλη-πρότυπο για την ελεγχόμενη διανομή κάνναβης, σύμφωνα με τις ιδέες των κοινοβουλευτικών ομάδων του SPD, των Πρασίνων, του Κόμματος της Αριστεράς και του FDP/Bürgerliste.

Σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, οι κοινοβουλευτικές ομάδες θέλουν να υποβάλουν σήμερα στο συμβούλιο σχετική πρόταση ώστε το Ντόρτμουντ να υποβάλει αίτηση για τις σχεδιαζόμενες πρότυπες περιοχές.

Σε αυτές τις περιφέρειες του σχεδίου, οι ενήλικες θα πρέπει να μπορούν να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη σε αδειοδοτημένα καταστήματα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η κάνναβη είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο ναρκωτικό στο Ντόρτμουντ, αναφέρει η πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων.

“Ο στόχος της αποτροπής των ανθρώπων από την κάνναβη δεν έχει επιτευχθεί σε καμία περίπτωση. Ένα παράνομο εμπόριο έχει αναπτυχθεί και στο Ντόρτμουντ.

Αντιθέτως, η τρέχουσα πώληση εξασφαλίζει ότι η κάνναβη είναι συχνά εμπλουτισμένη με αμφεταμίνες και άλλες επικίνδυνες ουσίες, καθιστώντας τις επιπτώσεις της απρόβλεπτες”, εξηγούν περαιτέρω την πρόταση οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Εκτός από τη μείωση των κινδύνων για την υγεία των χρηστών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες ελπίζουν επίσης να μειωθεί ο φόρτος εργασίας της αστυνομίας και της εισαγγελίας.

Το κάπνισμα χόρτου θα επιτρέπεται μετά τις 8 το βράδυ

Εάν το Ντόρτμουντ γίνει πραγματικά μια περιοχή-πρότυπο, τότε σύμφωνα με το τρέχον έγγραφο της κυβέρνησης, το κάπνισμα χασίς θα επιτρέπεται στο Westenhellweg από τις 8 μ.μ. και μετά.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το κάπνισμα χόρτου θα παραμείνει εντελώς απαγορευμένο στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και τις παιδικές χαρές.

Εάν η πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων στο δημοτικό συμβούλιο του Ντόρτμουντ εγκριθεί, η τελική απόφαση για τη συμμετοχή ως πρότυπη πόλη θα ληφθεί μόνο όταν θα είναι διαθέσιμο το νομοσχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Αρκετές γερμανικές πόλεις έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρότυπο σχέδιο.

Μεταξύ άλλων, η Κολωνία, η Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης