Έρευνα: Δείτε την πιο βρώμικη μεγάλη πόλη της Γερμανίας

Ποια γερμανική πόλη με περισσότερους από 300.000 κατοίκους είναι η πιο βρώμικη; Το t-online ρώτησε τους αναγνώστες του. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο.

Πλαστικά μπουκάλια στον ποταμό Μάιν της Φρανκφούρτης, σπασμένα γυαλιά και υπολείμματα μπάρμπεκιου στην “παραλία Έλβα” του Αμβούργου και ξεχειλισμένοι κάδοι απορριμμάτων στην Alexanderplatz του Βερολίνου.

Πολλές μεγάλες γερμανικές πόλεις έχουν όμορφες γωνιές, αλλά τα σκουπίδια και η βρωμιά που αφήνουν πίσω τους οι κάτοικοι και οι τουρίστες χαλάνε την πρώτη εντύπωση σε πολλά μέρη. Πού είναι όμως τα χειρότερα;

Το t-online έθεσε στους αναγνώστες του το εξής ερώτημα: Ποια μεγάλη γερμανική πόλη (με περισσότερους από 300.000 κατοίκους) είναι η πιο βρώμικη;

Το αποτέλεσμα είναι σαφές: σχεδόν κάθε δεύτερος ερωτηθέντας (44,9%) από τους περισσότερους από 25.000 συμμετέχοντες θεωρεί το Βερολίνο ως την πιο βρώμικη μεγάλη πόλη της Γερμανίας.

Αλλά μια ματιά στις άλλες κατατάξεις είναι επίσης συναρπαστική.

Αν και τα πράγματα είναι πολύ πιο κοντά πίσω από το Βερολίνο, ορισμένες πόλεις εξακολουθούν να ξεχωρίζουν, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

Το Ντούισμπουργκ (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 8,3%. Ακολουθεί η Κολωνία (7,3%, επίσης Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) και λίγο πιο πίσω η Φρανκφούρτη στο Μάιν (Έσση) με 7,2%.

Τρεις από τις πέντε πιο βρώμικες πόλεις βρίσκονται στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η πόλη Ντόρτμουντ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με 3,5 τοις εκατό και το Αμβούργο με 3,2 τοις εκατό των ψήφων.

Από την άλλη πλευρά, η Δρέσδη (0,8 τοις εκατό), η Βόννη (0,8 τοις εκατό) και το Μύνστερ (0,6 τοις εκατό) βρέθηκαν στον πάτο του καταλόγου.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης