Γερμανία: Αχρησιμοποίητες δόσεις του AstraZeneca για εταιρείες

Μετά το σκάνδαλο σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca Γερμανία, από το οποίο περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις αποθηκεύονται αυτήν τη στιγμή αχρησιμοποίητες στα ομοσπονδιακά κρατίδια, ο πρώτος μεγάλος Γερμανός επιχειρηματίας έκανε την εξής δήλωση:

Ο Klaus Josef Lutz, Διευθύνων Σύμβουλος της Baywa AG, προτείνει, “να αγοράσουμε το αχρησιμοποίητο εμβόλιο το συντομότερο δυνατό προς χορήγηση ως προληπτικό μέτρο για τους υπαλλήλους μας”, όπως έγραψε σε επιστολή του στον Υπουργό Υγείας Jens Spahn.

“Οι εμβολιασμοί είναι σκανδαλωδώς αργοί στη Γερμανία“, λέει ο Lutz στο Business Insider.

Η Baywa στη Γερμανία είναι επομένως πρόθυμη να αγοράσει δόσεις εμβολιασμού Astrazeneca και να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους της που επιθυμούν να εμβολιαστούν από ιατρούς, επιβεβαιώνει ο επιχειρηματίας.

Η Baywa AG θέλει να διατεθεί ως πιλοτικό έργο υπό ιατρική επίβλεψη βάσει του οποίου θα σχεδιαστεί μια μελλοντική στρατηγική εμβολιασμού για τις εταιρείες, ανέφερε η επιστολή προς τον Spahn.

Η Baywa AG είναι μια εταιρία με έδρα το Μόναχο με περίπου 18.000 υπαλλήλους που δραστηριοποιείται διεθνώς ως βασικός προμηθευτής στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας και των κατασκευαστικών βιομηχανιών.

Με τις θυγατρικές και τις συμμετοχές της, η Baywa AG εκπροσωπείται σε περισσότερες από 40 χώρες.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, ο όμιλος είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες. Και είναι επίσης ο μεγαλύτερος έμπορος γεωργικών προϊόντων στη Γερμανία.

Stiko και μέσα ενημέρωσης προκάλεσαν σκεπτικισμό για το Astrazeneca

Μια αμφισβητήσιμη ταξινόμηση της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) και αναφορών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αποτελεσματικότητα του AstraZeneca προκάλεσε σκεπτικισμό μεταξύ του πληθυσμού τις τελευταίες εβδομάδες, και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι προφανώς δεν ήθελαν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο.

Επιπλέον, υπήρξαν προβλήματα με τη διανομή του εμβολίου, γι’ αυτό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τις 1,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Astrazeneca, χρησιμοποιήθηκε μόνο το 15% λόγω της αρχικά κακής εικόνας.

Σε αντίθεση με τον Οργανισμό Φαρμάκων της ΕΕ (EMA), η Stiko αρχικά συνέστησε το εμβόλιο μόνο για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών, επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την επίδραση σε ηλικιωμένους.

“Το όλο πράγμα πήγε κάπως άσχημα”, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της επιτροπής, Thomas Mertens, σε μια συνέντευξη στο ZDF.

“Θεωρώ καταστροφικό ότι ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών λέει σε μια συνέντευξη ότι πήγε άσχημα”, δήλωσε ο προϊστάμενος της Baywa Lutz στο Business Insider.

Οι οικονομικές συνέπειες της αργής εκστρατείας εμβολιασμού είναι δραματικές και δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με τις ομοσπονδιακές πληρωμές ενίσχυσης. “Ο κ. Mertens δεν έχει το κουράγιο να παραδεχτεί πως έγιναν λάθη”, δήλωσε ο Lutz.

Ταυτόχρονα, ο Διευθύνων Σύμβουλος κατανοεί την “πολυεπίπεδη και δύσκολη κατάσταση λήψης αποφάσεων” στην πολιτική.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Markus Söder και ο πρωθυπουργός της Σαξονίας κ. Michael Kretschmer ζήτησαν την αποδέσμευση του εμβολίου Astrazeneca για όποιον το θέλει.

Πιο πρόσφατα, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας απέρριψε την αποδέσμευση του εναπομείναντος εμβολίου για όλους την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, η Stiko ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τη σύστασή της το συντομότερο δυνατό. Θα υπάρξει “μια νέα, ενημερωμένη πρόταση πολύ σύντομα”, δήλωσε ο Mertens.

Τότε το Astrazeneca θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για ηλικιωμένους. Απομένει να δούμε αν αυτή η σύσταση θα γίνει δεκτή και από τον πληθυσμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.