Μόναχο: Τα ραντεβού για εμβολιασμό με το Astrazeneca ακυρώνονται

Περίπου το 15% των πολιτών ακύρωσε κανονισμένα ραντεβού επειδή δεν ήθελε το εμβόλιο με την “κακή” φήμη.

Μόναχο – Ο Gerhard Bieber ξοδεύει πολύ χρόνο διαβάζοντας μελέτες. Είναι ο εκπρόσωπος Τύπου των Johanniter και διευθύνει το κέντρο εμβολιασμού στο Oberhaching στα περίχωρα του Μονάχου.

Εδώ και δύο εβδομάδες, οι γιατροί εκεί εμβολιάζουν το επίσης δραστικό συστατικό της Astrazeneca, το οποίο το φοβάται ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, περίπου 1,4 εκατομμύρια δόσεις του δραστικού συστατικού έχουν παραδοθεί στη Γερμανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, μέχρι την Τρίτη χορηγήθηκαν μόνο περίπου 239.000 δόσεις.

Επιφυλακτικός ο κόσμος

Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι ότι οι άνθρωποι στο Μόναχο είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο Astrazeneca, το οποίο έχει εγκριθεί μόνο για άτομα κάτω των 65 ετών.

Ο Gerhard Bieber είναι πεπεισμένος: “Μόνο με γεγονότα μπορείτε να αφαιρέσετε τον σκεπτικισμό και τους φόβους των ανθρώπων.”

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί στο Oberhaching αναφέρονται σε μελέτες από τη Σκωτία, σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο φέρεται πως είναι καλύτερο από τη φήμη του.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο, το 15% ακύρωσε το ραντεβού εμβολιασμού του. “Δεν θα κλείσουμε νέα ραντεβού προς το παρόν”, λέει εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου.

Το ποιος θα είναι ο επόμενος στη σειρά αποφασίζεται από έναν αλγόριθμο από το λογισμικό εγγραφής Bayimco. Ένας δήμος επίσης δεν επηρεάζει ποιο εμβόλιο λαμβάνει ο εκάστοτε πολίτης.

Προφανώς το εμβόλιο διανέμεται πολύ διαφορετικά. Επειδή σε αντίθεση με την περιφέρεια, ο εμβολιασμός με το Astrazeneca δεν είχε προγραμματιστεί στην πόλη μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Μέχρι τώρα, το εμβόλιο της Biontech έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως στην πόλη. Από τις περίπου 100.000 δόσεις εμβολίου που έχει λάβει η πόλη μέχρι τώρα, το ποσοστό αυτού ήταν πάνω από 80 τοις εκατό.

Εν τω μεταξύ, έχουν παραληφθεί 12.700 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca. Η πόλη θα αρχίσει να το εμβολιάζει αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Τροποποιήσεις στον εμβολιασμό

Γιατί η πόλη δεν άρχισε να το κάνει αμέσως; “Έπρεπε να γίνουν οργανωτικές αλλαγές”, απάντησε το Υπουργείο Υγείας.

Για παράδειγμα, έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις στο κέντρο εμβολιασμού στο Riem. Υπάρχει τώρα μια ξεχωριστή “οδός εμβολιασμού” για κάθε εμβόλιο.

Το σύστημα εγγραφής έπρεπε επίσης να προσαρμοστεί. Επειδή οι εμβολιασμένοι με Astrazeneca λαμβάνουν ένα διαφορετικό ενημερωτικό δελτίο.

Δεν υπάρχει σχέδιο του πώς θα ήθελε η πόλη να την αντιμετωπίσει το γεγονός του αν πολλοί άνθρωποι ακυρώσουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει, ωστόσο, ότι κανένα εμβόλιο δεν λήγει. Το εμβόλιο της Astrazeneca μπορεί να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.

“Αλλά όσο περισσότερο διαρκεί ο εμβολιασμός, τόσο περισσότερο διαρκεί η πανδημία”, λέει ο Bieber από τους Johanniter. Ο γιατρός και ο δημοτικός σύμβουλος του CSU Hans Theiss έχει παρόμοια άποψη.

Προτείνει να καταρτίσει σχέδια η πόλη που θα επιτρέψουν γρήγορα σε συγκεκριμένες ομάδες όπως οι νέοι δάσκαλοι να γνωρίζουν ότι ήρθε η σειρά τους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.