Γερμανία: Σε αύξηση μισθών προχωράει η DER Touristik

Σε αύξηση των μισθών ενόψει των συλλογικών διαπραγματεύσεων προβαίνει η DER Touristik στη Γερμανία, από την 1η Οκτωβρίου 2022, κάνοντας μία πρώτη κίνηση “καλής θελήσεως”.

Ειδικότερα, οι συλλογικά συμφωνημένοι μισθοί στον τουριστικό οργανισμό θα αυξηθούν κατά 3%. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα λάβουν εφάπαξ ποσό 500 ευρώ και οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν μηνιαία αύξηση του εκπαιδευτικού τους επιδόματος κατά 100 ευρώ και εφάπαξ ποσό 150 ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο Verdi για το 2023 έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές μέλλον.

Με αυτή την ενέργεια, το ταξιδιωτικό τμήμα του ομίλου Rewe ανταποκρίνεται “στην ανάκαμψη της ταξιδιωτικής αγοράς και στην ευχάριστη εξέλιξη των κρατήσεων τους τελευταίους μήνες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Οι εργαζόμενοί μας έχουν δείξει μεγάλη αφοσίωση τα τελευταία χρόνια, πλαισίωσαν θετικά τις αλλαγές και παρέμειναν πιστοί σε εμάς παρά τις δύσκολες, γενικές συνθήκες.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτό και ανυπομονούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μαζί”, τονίζει ο Ingo Burmester, διευθύνων σύμβουλος της DER Touristik στην Κεντρική Ευρώπη.

Οι επικείμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο Verdi θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σε αυτή την αύξηση των μισθών.

Η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου DER Touristik, Stephanie Wulf, βλέπει την αύξηση μισθών ως σήμα για τις επερχόμενες, συλλογικές διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο Verdi, για το 2023.

“Βλέπουμε αυτή την αύξηση των μισθών ως ένα πρώτο, σημαντικό βήμα της διοίκησης για τις επερχόμενες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις και τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας”, σημειώνει η κα. Wulf.

Η DER Touristik απασχολεί περίπου 3.000 άτομα στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος DER Touristik είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς ομίλους στην Ευρώπη:, απασχολώντας περισσότερους από 8.000 εργαζόμενους, σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ταξιδιώτες εμπιστεύονται την τεχνογνωσία του ομίλου για τις διακοπές και τα επαγγελματικά τους ταξίδια, απευθυνόμενοι σε ένα από τα περισσότερα από 2.300 ταξιδιωτικά γραφεία του.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα γραφεία των επιτυχημένων εμπορικών σημάτων DERTOUR, DERPART και Kuoni.

Ακόμη, πληροφορίες για το επόμενο ταξίδι τους οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν στους ιστότοπους του tour operator ή στις πύλες ταξιδιών του ομίλου, όπως οι prijsvrij.nl και lastminute.ch.

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.