Γερμανία: Αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών παρά τον κορωνοϊό

Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις τιμές των κατοικιών το τελευταίο τρίμηνο του 2020 παρά τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο αυτή οι τιμές για τα διαμερίσματα και τις μονοκατοικίες στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8,1% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2019, ενώ συγκριτικά με τους καλοκαιρινούς μήνες του 2020 η αύξηση αυτή ανήλθε στο 2,6%.

Η μεγαλύτερη άνοδος τιμών παρατηρείται περισσότερο στις μονοκατοικίες και στα σπίτια δύο οικογενειών.

Η τιμή στις συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων αυξήθηκε περίπου 10% στις μητροπόλεις του Βερολίνου, του Μονάχου, του Αμβούργου, της Στουτγκάρδης , του Ντίσελντορφ, της Φρανκφούρτης και της Κολωνίας καθώς και σε κάποιες αγροτικές περιοχές.

Στις αστικές περιοχές η αύξηση στις τιμές των κατοικιών του τελευταίου τριμήνου του 2020 κυμάνθηκε στο 7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Πέρα από τις μονοκατοικίες και οι τιμές των πολυκατοικιών ακολούθησαν επίσης αυξητική τάση σε πολλές περιοχές της Γερμανίας.

Στις αγροτικές περιοχές η άνοδος αυτή ανήλθε στο 8,9% ενώ στις αστικές στο 5,7%.

Γράφει η Παναγιώτα Κότσαλη

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.