Γερμανία: Από το Σάββατο (13.11) και πάλι δωρεάν rapid τεστ

Από αυτό το Σάββατο (13.11.2021), τα δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού θα είναι και πάλι διαθέσιμα για όλους. Αυτό προβλέπεται σε διάταγμα του υπηρεσιακού ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, το οποίο ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Έτσι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επαναφέρει την προσφορά των “τεστ πολιτών”, η οποία είχε περιοριστεί αυστηρά πριν από περίπου ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι δικαιούνται ένα γρήγορο τεστ από εκπαιδευμένο προσωπικό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα – ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό ή την κατάσταση ανάρρωσης.

Μετά από απόφαση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και των πρωθυπουργών, η προσφορά “τεστ πολιτών”, η οποία χρηματοδοτούνταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον Μάρτιο, καταργήθηκε σε μεγάλο βαθμό στις 11 Οκτωβρίου.

Τότε, ο λόγος που δόθηκε ήταν ότι η μόνιμη ανάληψη του κόστους από τους φορολογούμενους θα έπρεπε να σταματήσει λόγω των διαθέσιμων εμβολιασμών.

Τώρα, ενόψει της απότομης αύξησης των αριθμών των λοιμώξεων, τα υπάρχοντα κέντρα τεστ μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους. Τα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν επίσης να αναθέσουν τη λειτουργία περαιτέρω κέντρων τεστ, όπως εξήγησε το υπουργείο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.