Επίσημη ενημέρωση: Το κρατίδιο της Βαυαρίας εισάγει το 2G

Ως αντίδραση στην πανδημία του κορωνοϊού που βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου, η Βαυαρία εισάγει τον κανονισμό 2G. Θα ισχύει σε όλη τη Βαυαρία από τις 16 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στο Μόναχο την Παρασκευή.

Τα μέτρα πρέπει επειγόντως να ενισχυθούν, δήλωσε. “Η σημερινή κατάσταση είναι εξαιρετικά δραματική και ανησυχητική”, δήλωσε ο υπουργός Klaus Holetschek.

“Μόνο με συνεπείς περιορισμούς πρόσβασης όπως ο 2G μπορούμε να πετύχουμε την προστασία του συστήματος υγείας μας από μια ακόμη πιο δραματική επιβάρυνση”.

Έτσι, οι επισκέπτες των εστιατορίων και των καταλυμάτων θα χρειάζονται αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τις 16 Νοεμβρίου. Ο 14ος βαυαρικός κανονισμός μέτρων προστασίας από λοιμώξεις πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως.

Η Βαυαρία καλεί επίσης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει “νομική βάση για υποχρεωτικό 2G-plus στα κλαμπ και τις ντίσκο” – δηλαδή έναν κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο ακόμη και όσοι έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχουν αναρρώσει θα γίνονται δεκτοί μόνο με αρνητικό τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.